Naomi Campbell siyahi olduğu için otele alınmadığını söyledi

Manken bu tür durumların “kendisini ifade etmeye ve güçlendirmeye devam ettiğini” söyledi

Naomi Campbell 1987’de İngiltere’deki Vogue dergisi kapağına çıkan ilk İngiliz siyahi model olarak tarihe geçmişti (Reuters) 

Dünyaca ünlü model Naomi Campbell siyahi olduğu için Fransa’nın güneyindeki bir otele alınmadığını söyledi.

Campbell Paris Match’e verdiği bir röportaj sırasında moda endüstrisindeki çeşitliliği tartışırken “bu konudaki sorunun devam ettiğini” belirterek, davetli olduğu halde bir etkinliğe alınmadığını kaydetti.

Olayın Cannes Film Festivali sırasında gerçekleştiğini söyleyen 49 yaşındaki Campbell alınmadığı otelin isminiyse paylaşmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Ten rengimizden dolayı -arkadaşımın ve benim- içeri girmemize izin verilmedi” diyen Campbell, otelin girişindeki görevlinin kendilerine etkinlikte yer kalmadığını söylediğini ancak gelen davetlileri almaya devam ettiğini belirtti.

Diğer yandan Campbell bu “şok edici anların kendisini ifade etmeye ve güçlenmeye” devam etmesi için cesaretlendirdiğini söyledi.  

Model daha önce de ırk ayrımcılığı yaşadığına dair örnekler vermişti.

Campbell nisanda yaptığı bir açıklamada “belirli bir ülkenin” kendisini siyahi olduğu için reklam kampanyasında oynatmak istemediğini kaydetmişti.

Vogue’a yaptığı açıklamada Campbell “Bu (eşitsizlik) hala tam anlamıyla düzelmiş değil. Yeni bir kampanyanın yüzüyüm. Ancak bana, siyahi olduğum için belirli bir ülkenin benim fotoğrafımı kullanmayacağı söylendi” diye konuştu.

 

 

Campbell yaşadığı bu durumun “(var olan) gerçeği yansıttığını” belirtti.

Haziranda Campbell, Britanya Moda Konseyi’nin (BFC) 2019 Fashion Icon Ödülü'nü aldıktan sonra, moda endüstrisindeki çeşitliliğe yönelik daha fazla adım atılması gerektiğini söylemişti.

Campbell ayrıca, 1987’de İngiliz Vogue dergisinin kapağına çıkan ilk İngiliz siyah model olarak tarihe geçmişti. BBC Newsnight’a konuşan Campbell “Bir magazin dergisinin kapağında birden fazla beyaz tenli olmayan kadın görmek çok önemli bir mesele. Ancak bu kadar önemli olmamalı. (...) Bu bir trend değil” ifadelerini kullandı.

Model moda endüstrisindeki ırkçılığa dikkat çekmek amacıyla da 2013’te Diversity Coalition (Çeşitlilik Koalisyonu) kampanyasını başlatmıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU