Bakan Selçuk duyurdu: Sel mağdurlarının borçları 1 yıl ertelenecek

Sel ve toprak kayması nedeniyle yedi kişinin hayatını kaybettiği Düzce’de yaralar sarılıyor. Afet bölgesini ziyaret eden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, mağdurların SGK borçlarının bir yıl erteleneceğini söyledi

Fotoğraf: AA

Düzce’de 18 Temmuz’da başlayan sağanak sel ve toprak kaymalarına neden oldu. 7 kişi hayatını kaybetti. 29 köyde binalarda hasar gördü. 85 binanın yıkıldığı bölgede, 340 binanın az hasarlı, 50 binanın ağır hasarlı olduğu belirlendi. 76 binanın ise heyelan riski altında olduğu tespit edildi.

Sel, 40 köyün tarım arazilerine de zarar verdi. Bin 175 çiftçinin zarar gördüğü sel, 5 bin 989 dekar fındıklığı, 125 dekar sebze bahçesini vurdu. 72 büyükbaş, 177 küçükbaş hayvan sel sularında can verirken, 39 balıkçı da zarar gördü.

Selden 13 gün sonra bölgede incelemelerde bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sel mağdurlarının SGK borçlarının erteleneceğini söyledi.

Bakan Selçuk “Devletimiz, Düzce'de kardeşlerimizin bu zor gününde hayat normale dönene kadar her daim yanında olacak. İşte bu nedenle vatandaşlarımızın 18 Ekim 2019'a kadar Sosyal Güvenlik Kurumlarımıza başvurmaları halinde, 18 Temmuz 2019 öncesine ait süresi dolmuş borçları ile Eylül 2019 sonuna kadar tahakkuk edecek borçlarını bir yıl süreyle erteleyeceğiz” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU