İddia: Babacan AK Parti'den milletvekili transferine sıcak bakmıyor

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Ali Babacan’ın AK Parti’den milletvekili transferine sıcak bakmadığını belirterek Babacan’ın “Gelenler bagajıyla gelecek, bize yük olacaklar” dediğini aktardı

Fotoğraf: AFP

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "Siyasette yeni oyun planı" başlığıyla yayınlanan yazısında Ali Babacan ile ilgili edindiği kulis bilgilerini yazdı.

Abdulkadir Selvi, AK Parti’den istifa ederek yeni parti kurma hazırlıklarını sürdüren Ali Babacan’ın AK Parti’den milletvekili transferine sıcak bakmadığını aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Babacan’ın “Gelenler bagajıyla gelecek. Seçim döneminde bize yük olacaklar” dediği bilgisini paylaşan Selvi’nin yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

Yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren Ali Babacan cephesinde de gelişmeler var. Babacan’ın milletvekili transferine sıcak bakmadığı biliniyordu. Babacan’ın “Gelenler bagajıyla gelecek. Seçim döneminde bize yük olacaklar” dediği ifade ediliyor. Milletvekili transferi peşinde değil ama bazı özel görüşmeler yaptığı biliniyor. Babacan’ın AK Parti’den ayrılanlar şeklinde bir parti kurmak yerine liberal, merkez sağ ve soldan yeni beyinleri siyasete taşımayı amaçladığı söyleniyor. Babacan’ın bir yandan da Erdoğan’ı kolladığı ifade ediliyor. Birlikte yola çıktıkları isimlere göre Babacan’ın Erdoğan faktörünü daha çok dikkate aldığı söyleniyor. Bu arada Babacan’ın parti programı da konuşulmaya başlandı.

Babacan'ın parlamenter sistemi esas alacağını belirten Selvi, 52 yaşındaki siyasetçinin halkın karşısına alternatifli öneriyle çıkmaya hazırlandığını söylüyor:

Parlamenter sistemi esas alacak olan Babacan’ın kamuoyunun karşısına alternatifli öneriyle çıkması bekleniyor 1- Güçlendirilmiş parlamenter sistem. 2- Denge ve denetleme mekanizmaları yeniden düzenlenmiş başkanlık sistemi. Babacan’ı önplana çıkaran ekonomideki başarısı oldu. Yeni partide de ekonominin önplana çıkması bekleniyor. Ancak Babacan’ın sadece ekonomi değil, “ekonominin önünü açan bir siyasal sistem” önerisi yapacağı söyleniyor.

Yazının tamamı için tıklayın

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU