Trump 'iğrenç' diye nitelediği Baltimore'da konuştu: Dünyadaki en az ırkçı insanım

Trump: Afro-Amerikalı insanlar benim yaptığım işe bayılıyorlar

Farklı kesimler tarafından ırkçılıkla suçlanan ABD Başkanı Donald Trump, ithamlara "Dünyadaki en az ırkçı kişiyim” diyerek cevap verdi.

Beyaz Saray’dan çıkarken gazetecilerle sohbet eden Trump, şunları söyledi:

Dünyanın herhangi bir yerindeki en az ırkçı insanım. Afro-Amerikalılar Beyaz Saray'a davet ediliyorlar. Başkanın yaptığı şeyden hiç bu kadar mutlu olmamışlardı. Afro-Amerikalılar için sadece tarihteki en düşük işsizlik oranı ya da iş firsat sahaları değil... Aynı zamanda gecekondu gibi yoksul bölgedekiler için de en büyük faydalar söz konusu. Sadece ceza hukuku reformu alanında değil ayrıca Baltimore'da siyasi yolsuzluklara dikkat çektiğim için de çok mutlulular. İğrenilecek derecede pis, kirli ve çok korkunçtu. Ve onlar (siyahiler) (bu durumdan) çok mutlular. Birkaç politikacının boykotu olabilir. Fakat hepsi düzeltildi. Hepsi düzeltildi. Gerçek şu ki; Afro-Amerikalı insanlar benim yaptığım işe bayılıyorlar çünkü ben siyasetçiler için değil onlar için çalışıyorum.

Trump’ın demokrat vekillerle tartışması

ABD Başkanı Trump, ülkenin siyahi oranı en yüksek ve suç oranlarıyla dikkati çeken bölgelerinden Baltimore bölgesinin vekili Elijah Cummings'e yönelik eleştirilerini daha da artırmıştı. Cummings'i, temsil ettiği Maryland eyaletinin Baltimore bölgesindeki sefalet ve geri kalmışlık konusunda hiçbir şey yapmamakla suçlayan Trump, Demokratların "ırk kartını oynadığını” savunmuştu.

Trump, 27 Temmuz’da paylaştığı bir mesajda  Cummings’in temsil ettiği, siyah nüfuslu Baltimore şehrinden 'sıçanların istilasına uğramış keşmekeş' diye söz ederek ırkçılık suçlamalarının odağına oturmuştu:

Ellijah Cummings'in bölgesi ABD'nin en kötü bölgesi. Cummings'in seçim bölgesi mide bulandırıcı, fare ve kemirgenlerin istilası altında. Eğer kendisi Baltimore'da biraz daha vakit geçirirse belki bu çok tehlikeli ve iğrenilecek derecede pis yerin temizlenmesine bir katkı sağlar.

Öncesinde Demokrat Partililerin ırkçılık suçlamalarıyla karşılaşınca asıl Cummings'in 'ırkçı' olduğunu savunan Trump, Demokrat Parti'nin ilerlemeci kanadından göçmen kökenli dört kadın vekil Ilhan Omar, Alexandria Ocasio-Cortez, Ayanna Pressley ve Rashida Tlaib'e de 'geldikleri yere geri dönmelerini' söylemişti.

Trump, göçmen kökenli olduklarını söylediği bu vekillerin vekillerin ülkeleri için "Dünyadaki tam bir felaket, en kötü, en yozlaşmış ve en saçma ülkeler." yorumunu yapmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU