Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Avcu gözaltına alındı

Avcu'ya gözaltı sebebi öğrenilemedi

Fotoğraf: Twitter

Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Avcu bir toplantıya katılmak için gittiği Bolu'da Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Avcu, Bolu Dağı Karakolu'na götürüldü.

Yurt Genel Yayın Yönetmeni Avcu'nun hangi gerekçeyle gözaltına alındığı ise henüz öğrenilemedi.

Ali Avcu'nun gözaltına alınmasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Yurt Yazı İşleri Müdürü Serdar Yüce, "Yurt Genel Yayın Yönetmeni ağabeyim Ali Avcu yine gözaltında... Bu kez hangi bahane öne sürülerek gözaltına alındığı da bilinmiyor. Geçen aylarda yaşadığımız gözaltı müsameresini hep beraber hatırlayalım" dedi ve şunları paylaştı:

Geçtiğimiz 30 Nisan'da Ali Avcu, davet edildiği emniyete kendi aracıyla gitmiş, burada zor kullanılarak gözaltına alınmıştı. Gözaltı gerekçesi çok geçmeden ortaya çıkmıştı... Gözaltına alındığı Alibeyköy Karakolu'ndan, hastaneye sağlık kontrolüne, oradan da Kartal Adliyesi'ne götürülen Avcu'ya dalga geçer gibi, iki yıldır kitapçı raflarında olan kitabından dolayı zorla gözaltına alındığı söylenmişti. Avcu'nun "Kırk Katır mı? Yoksa Kırk Satır mı? Bir dönemin Anatomisi" isimli kitabı hakkında bir toplatma kararı yok, sadece uyduruk şikayetlerle bir gazeteci yıldırılmaya çalışılıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU