Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı: Kardeşimi atadım ama liyakata göre atadım

Lütfü Savaş: Kardeşim birikimiyle bu görevi hak ediyor

Fotoğraf: Hatay Büyükşehir Belediyesi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın iki kardeşini belediye iştiraklerinden Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'ne (HATSU) atadığı iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Savaş, bir kardeşinin HATSU’ya özel kalem müdürü olarak atandığını ve bunun liyakatlı bir şekilde olduğu görüşünü dile getirdi.

“Bu görevi hak ettiği için orada"

Habertürk’e konuşan Lütfü Savaş, "Kendinizi HATSU’ya yönetim kurulu başkanı olarak mı atadınız? Kardeşleriniz belediyede üst düzey yönetici mi?”sorusuna şu yanıtı verdi:

HATSU yönetim kurulu başkanı filan değilim. Kanun, Büyükşehir Belediye Başkanı’na zaten HATSU’nun amirliği görevini veriyor. HATSU yönetim kurulunda alınan kararı, kanun gereği Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ben imzalarım. Kendimi atamam diye bir şey olamaz, bu hak kanun tarafından tüm belediye başkanlarına verilmiştir. Yetkimi kanundan alıyorum. Bu görevden dolayı da para almam söz konusu değildir. Evet kardeşimi HATSU özel kalem müdürlüğüne ben atadım ama liyakata göre bir atama oldu. Bu görevi hak ettiği için orada.

“Kardeşim birikimiyle bu görevi hak ediyor"

Atama liyakat esasına göre yapılmıştır, eğitimiyle, birikimiyle bu görevi hak ediyor. Benim kardeşim olması, hak ediyorsa bu göreve getirilmemesini gerektirmez. 5 yıldır bu görevde. Neden şimdi gündeme geliyor? Hatk ettiği sürece, işini iyi yaptığı sürece o görevi sürdürecek. Diğer kardeşim Mehmet Savaş’ın ise belediyede resmi bir görevi yok. Dışarıdan destek verir. Ancak para alması söz konusu değil.

Son günlerde CHP’li belediye yetkililerinin akrabalarına belediyelerde verdiği görevler gündemde. CHP en son olarak tartışma yaratan konuyla ilgili kanun teklifi maddesi vereceklerini açıklamıştı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Bu kanun teklifinin AK Parti ve küçük ortağı tarafından nasıl değerlendirileceğini bekliyoruz. CHP olarak bu konuda tavizimiz yok, hiçbir CHP'li belediye başkanın bunu yapmasını hoş görmüyoruz ve izin vermiyoruz. Gelin bunu kanuna koyalım, hiçbirimiz yapamayalım” demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU