6 yaşındaki "YouTuber" 6,5 milyon pounda ev satın aldı

Boram'ın milyonlarca abonesi var ancak YouTuber Güney Kore'de tartışmalara yol açtı

(YouTube)

Güney Kore'den 6 yaşındaki bir YouTube yıldızı, oyuncak incelemesi programından ve vlog kanalından elde ettiği gelirle 9.5 milyar won değerinde (yaklaşık 44 milyon TL) bir ev satın aldı.

Boram ismiyle bilinen YouTuber, iki kanalda 30 milyondan fazla aboneye sahip ve bazı videoları 350 milyondan fazla izleniyor.

Boram evini Seul'deki Gangnam semtinden satın aldı. Gangnam bir zamanlar YouTube'un en çok izlenen videosu Psy'ın Gangnam Style'ıyla dünya çapında meşhur olan şık bir semt.

Oyuncak incelemesi kanalları ve genç izleyicilere yönelik diğer içerikler son yıllarda çok kârlı, 2018’in en çok kazanan kanalı 22 milyon dolarla (yaklaşık 123 milyon TL) Ryan ToysReview olmuştu.

Gelir, videolarda oynatılan reklamlardan ya da YouTube kanalında incelenen sponsorlu ürünlerden elde ediliyor. YouTuber'lar ayrıca, mal satışı ya da izleyiciler tarafından gönderilen bağışlar yoluyla da para kazanabiliyor.

Boram'ın evle ne yapmayı planladığı henüz belli değil ancak yerel medya kanal için daha fazla içerik üretmek amacıyla kullanılabileceğini iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Güney Kore'deki popülerliğine rağmen, Boram'ın kanalları 2017'de oyuncak bebeklerine para çaldırdığını, araba kullandırdığını ve doğum yaptırdığını gösteren sahneler nedeniyle tartışmalara yol açmıştı.

Bu durum, Save The Children adlı vakfı, Boram'ın ebeveynlerini genç YouTuber'ı zihinsel olarak rahatsız edici durumlara soktukları için suçlamaya yöneltmişti.

O dönemden sonra bu sahneler Boram'ın kanallarından çıkarılmış ve ebeveynler reşit olmayan izleyicileri olumsuz yönde etkileyebilecek görüntüler servis ettikleri için herkesten özür dilemişti.

Yakın zamanda YouTube, platformun potansiyel çocuk istismarcıları tarafından kullanılmasına dair endişeler nedeniyle çocukların yer aldığı videolarda yorumların kapatılmasına karar verdi.

YouTube söz konusu açıklamada, "Saldırgan davranışların hedefi olabilecek on milyonlarca videoda yorumları kapattık. (...) Bu çabalar reşit olmayanların bulunduğu videolara odaklandı. Önümüzdeki birkaç ay boyunca risk altındaki videoları belirlemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news

Independent Türkçe için çeviren:  Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU