Efsane futbolcu Ronaldinho zor günler geçiriyor: 57 mülküne haciz konuldu

FIFA tarafından kariyerinde iki kez yılın futbolcusu seçilen Ronaldinho, biriken borçları ve cezaları nedeniyle zor günler yaşıyor

Ronaldinho / Fotoğraf: Reuters

Ekonomik zorluklar yaşayan Brezilyalı eski yıldız futbolcu Ronaldo de Assis Moreira'nın, bilinen adıyla "Ronaldinho"nun 57 mülküne haciz işlemi uygulandı.

İngiltere ve Brezilya basınında yer alan haberlere göre, FIFA tarafından kariyerinde iki kez yılın futbolcusu seçilen Ronaldinho, biriken borçları ve cezaları nedeniyle son dönemde ekonomik yönden zorlu bir dönemece girdi.

Porto Alegre kentindeki villasına kaçak yolla iskele inşa etmesi nedeniyle hakkında açılan davayı kaybeden ve 2 milyon 260 bin euro para cezasına çarptırılan Brezilyalı eski yıldız futbolcunun, yüklü miktarda vergi borcu da bulunuyor.

Bu gerekçelerle 57 mülküne haciz işlemi uygulanan 39 yaşındaki Ronaldinho'nun, Brezilya ve İspanya pasaportlarına ise el konulduğu iddia edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dünyanın en yetenekli orta saha oyuncuları arasında gösterilen Ronaldinho, 2015 yılında nokta koyduğu futbol kariyerinde Paris Saint-Germain, Milan ve Barcelona gibi Avrupa'nın önemli takımlarında forma giymişti.

Ronaldinho, 2002'de A Milli Takım'ın dünya üçüncüsü olduğu Dünya Kupası'nda Brezilya Milli Takımı ile şampiyonluk sevinci yaşamıştı. Eski yıldız futbolcu İspanya takımlarından Barcelona ile 1 UEFA Şampiyonlar Ligi, 2 İspanya La Liga, 2 İspanya Süper Kupası, İtalyan ekibi Milan'da 1 kez İtalya şampiyonluğu elde etti.

Avrupa'da geçirdiği başarılı yılların ardından ülkesi Brezilya'da Atletico Mineiro forması giyen Ronaldinho, 1 Libertadores Kupası ve 1 Sudamericana şampiyonluğuna ulaştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU