Polisler tarafından adliyeye getirilen Kütahyalı: Tüm gelirimi kaybettim

Hakkında yakalama kararı çıkartılan Rasim Ozan Kütahyalı, polis eşliğinde İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Kütahyalı, ifadesini alan hakimin CHP’li olduğunu, kendisine siyası nedenlerle düşmanlık yaptığını ileri sürdü

Fotoğraf: Twitter

Sunuculuğunu yaptığı bir televizyon programında, Boşnaklara hareket ettiği gerekçesiyle hakkında açılan davaya katılmayan Rasim Ozan Kütahyalı için yakalama kararı çıkartılmıştı. Gözaltına alınan Kütahyalı, polisler tarafından getirildi.

Aile durumum zora düştü

İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Kütahyalı ‘yaşananların bir ekran kazası’ olduğunu söyleyerek kendisini savundu:

Türkiye'de 'nefret suçu' sözünü popülerleştirmiş bir gazeteciyim, benim hakkımda olmadık bir yerden suçlama olduğu için çok tepkiliyim, bana her şey söylenebilir ama 'ırkçılık' suçlaması yapılamaz. Benim sözlerimde kasıt olmadığını her adaletli insan görecektir, benim ki sadece bir ekran kazasıdır.

Kütahyalı ifadesinde şunları söyledi:

Programda bana bir şaka yapılmıştı. Ahmet Çakar 'Ben bir çıkayım Rasim'i kusturayım.' dedi. Ben de o sırada dışarıdaydım. Etrafıma bir sürü arkadaşım toplandı, o sırada Ekşi Sözlük'te böyle bir şey duymuşlar. Onu bana söylediler, sonrada ekranda söyledim. Hiçbir kastım yoktu, ondan sonra da özür diledim. Kamuoyuna çok detaylı bir özür açıklaması yaptım, bu sebeple 20 aydır ekrandan uzağım, dolayısıyla çok ciddi bir sosyal ceza yaptırımı çekmiş durumdayım, tüm gelirimi kaybettim, aile durumum zora düştü, çok üzüldüm.

Hakime CHP'li iddiası 

‘Savcılık cinayetle suçlasaydı, daha az üzülürdüm’ diyen Kütahyalı,  Sinan Engin’in tanık olarak dinlenmesini istediğini belirterek hakimi eleştirdi:

Sayın mahkeme hakimi ısrarla dinlemek istemiyor. Hakim bey avukatıma, benim Rasim’e kafamda vereceğim ceza bellidir demiş. Bu durumun adaletsizliğini ifade etmek istiyorum. S Beni yargılayan mahkeme hakimi ile ilgili CHP’nin Akçakoca Belediye başkan adayı olduğu yönünde internette çok sayıda haber var siyasi sebeplerle bana düşmanlığı anladım ama lütfen bu işe Boşnak halkını karıştırmasınlar.

Mahkeme, Kütahyalı'nın savunmasının alınması nedeniyle serbest bırakılmasına ve yakalama emrinin geri alınmasına karar verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU