Kılıçdaroğlu Amasra'da konuştu: "Önlem alacağız" diyorlar, 20 yıldır neredesiniz?

Maden faciasının yaşandığı bölgeye giden Kılıçdaroğlu, hükümete yönelik eleştirilerde bulunarak, "Bu insanların can güvenliğini sağlamak sosyal devlet dediğimiz devletin görevidir" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bartın'da 41 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasının yaşandığı bölgede basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hayatını kaybeden işçiler için başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu, "Hayatını kaybeden maden şehitlerimizin sayısı 41 oldu. Arkadaşlar gerçekten öfke doluyum. Gerçekten üzgünüm. Biz 21 yüzyıldayız. Ben, maden işçilerinin çalışma koşullarını öğrenmek ve görmek için bir yılbaşını yerin yüzlerce metre altında maden işçileri ile geçirdim. Alın teri döküyor bu insanlar. Bu insanların can güvenliğini sağlamak sosyal devlet dediğimiz devletin görevidir. Soma'yı unutmadık Ermenek'i unutmadık. Şimdi burada 41 kardeşimiz hayatını kaybetti. Hangi çağda yaşıyoruz? dedi.

"Neden maden kazaları, kitle ölümleri sadece Türkiye'de oluyor?" diyen Kılıçdaroğlu, "Dünyanın başka ülkesinde maden çıkarılmıyor mu? Orada niye insanlar ölmüyor. Bizden daha fazla kömür çıkarıyorlar" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, hükümete yönelik eleştirilerde de bulunarak, "Önlem alacağız' diyorlar. 20 yıldır neredesiniz. Bu ailelere kim hesap verecek. Hayat Türkiye'de bu kadar ucuz mu? Yazıktır günahtır" dedi.

Öte yandan Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamanın görüntülerini, sosyal medya hesabından da paylaştı.

Kılıçdaroğlu, paylaşımına; “Madenci ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Ülkemize ise artık sabır dileyemiyorum, kalmadı sabrımız” notunu düştü.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU