Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: S-400 konusunda NATO ile bir sorunumuz yok, bu daha çok Türkiye ile ABD'nin meselesi

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta düzenlenen 52. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği Dışişleri Bakanları toplantısına katılan Çavuşoğlu Rus basınının sorularını yanıtladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tayland'ın başkenti Bangkok'ta düzenlenen 52. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında Rusya Dışişleri Bakanı Sergej Lavrov ile görüştü.

Çavuşoğlu görüşme sonrası Rus basınının Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alımı, NATO ile ilişkiler ve Astane zirvesiyle ile ilgili sorularını yanıtladı.

Astana görüşmesinin iki gün içinde Kazakistan'ın başkenti Nursultan'da düzenleneceğini belirten Çavuşoğlu, Türkiye, İran ve Rusya’nın oluşturduğu Suriye konulu Astana üçlüsünün İdlib başta olmak Suriye ve bölge açısından hayati meselelerin ele alınacağını söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Siyasi sürecin önemli olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, Suriye’nin iç savaş sonrası yeniden inşası süreci için kurulması planlanan Anayasa Komitesi ile ilgili Türkiye, Rusya ve İran'ın karşılıklı fikir alışverişinde bulunacağını belirtti.

Anayasa Komitesi'nin önemli bir mesele olduğunu vurgulayan Dışişleri Bakanı, bu konuyla ilgili üç ülkenin birlikte çalışacağını hatırlattı.

"NATO ile sorunumuz yok"

Rus gazetecilerin "NATO ile bir sorununuz var mı?" sorusuna Türkiye'nin NATO ile ilgili bir sorunun bulunmadığı şeklinde yanıtk Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri ve yardımcısının Türkiye'nin S-400 ile ilgili yaptıkları açıklamalara bakıldığında bunun NATO için bir sorun teşkil etmediğini belirtti.

NATO'nun en önemli ilk beş ülkesi arasında yer aldığını söyleyen Çavuşoğlu, "NATO faaliyetlerine katılımımızı bir çok alanda sürdürmeye devam ediyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı, S-400 ile ilgili meselenin Türkiye ile ABD arasında olduğunu belirtti.

 

Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU