HDP yerel seçimler için Kürt partileriyle anlaştı

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, HDP’nin 31 Mart yerel seçimleri için KDP, KKP, PDK-T, DDKD ve Azadi Hareketi’nin de içinde olduğu Kürt partileriyle anlaştığını bildirdi

Halkın Demokrasi Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Kürdistan Demokrat Partisi (PDK), İnsan ve Özgürlük Partisi (İÖP), Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (PDKT), Kürdistan Komünist Partisi (KKP) ve Azadi Hareketi’nin de içinde olduğu Kürt partileri 31 Mart yerel seçimlerimde ittifak yapmak için dün Diyarbakır’da bir araya geldi.

Konuyla ilgili Independent Türkçe'ye konuşan ve ittifak görüşmelerini doğrulayan HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, 31 Mart yerel seçimleri için tüm Kürt partileri ile anlaştıklarını ve görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.

"İttifak görüşmeleri sonlanmak üzere"

HDP’nin tüm partilerle geniş bir çalışma içerisinde olduğunu belirten Taşçıer, “Görüşmeler önem ve hassasiyetle devam ediyor. 7 Ocak Pazartesi günü Diyarbakır Ayaza Düğün Salonu’nda tüm bileşenlerin katıldığı geniş katılımlı bir toplantımız olacak. Toplantı sonrası konuyla ilgili basın açıklaması yapılacak” bilgisini paylaştı.

Bileşenlerin önereceği isimlerin Diyarbakır’ın 3-4 ilçesinden aday gösterilebileceğini aktaran HDP’li Taşçıer, “Büyük oranda anlaşma sağlandı. Diyarbakır dışında Mardin, Batman veya başka illerden de aday gösterilebilirler” dedi.

Yerel seçimlerde eş başkanlık sistemini esas alan HDP, isimleri belirlemek için 47 merkezde kurulan sandıklarla ön seçime gitti. Adayların 9 Ocak’ta yapılacak Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısından sonra açıklanması bekleniyor. 

HDP’nin adaylarını geç açıklamasının nedeninin, AK Parti’nin tüm adaylarını görerek kayyum atanmasına neden olabilecek adayları çıkarmak istememesi olduğu belirtiliyor. 

PAK ve PSK bağımsız adaylarla seçime katılacak

Öte yandan Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Gül de Kürt partileri arası ittifak ile ilgili Independent Türkçe'ye yaptığı açıklamada, "Biz PAK ve Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) olarak ‘Yurtsever Bağımsız Adaylar Platformu’ adıyla bir platform kurduk ve bileşenlerimizle bağımsız olarak göstereceğimiz adayları destekleyeceğiz" şeklinde konuştu.
 

DAHA FAZLA HABER OKU