Diyarbakır Belediyesi’nden köpek ölümleri için açıklama: Boğuşurken birbirlerini öldürdüler

Hayvansever Filiz Kaya, Diyarbakır Belediyesi Hayvan Barınağı’nda bakımsızlıktan öldüğü iddia edilen hayvanların görüntülerini basınla paylaştı. Diyarbakır Belediyesi ise hayvanların boğuşurken birbirlerini öldürdüklerini iddia etti

Avusturya'da yaşayan Diyarbakırlı hayvansever Filiz Kaya, 1,5 ay önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait barınakta şartların kötü olduğu, hayvanlara iyi bakılmadığı iddiaları üzerine belediye yetkililerini aradı. İddiaya göre, belediye yetkilileri şartlarda iyileştirme yapılacağı sözünü verdi.

Şartların düzelmediğini ve hayvan ölümlerinin yaşandığını öğrenen Kaya, geçen hafta Türkiye'ye geldi. Barınakta ölen köpeklerin Şehitlik mahallesindeki Katı Atık Aktarma İstasyonu'na götürüleceğini öğrenen Kaya, istasyon önünde bekledi.

Barınaktan aktarma istasyonuna gelen aracın kasasında poşetler içerisinde ölü köpekler olduğunu gören Kaya, o anları cep telefonu ile kaydetti. Görüntüleri basınla paylaşan Kaya, “Araçta bir sürü ölü köpek vardı. Maalesef yavru köpekler parçalanmış. Aç oldukları için yavruları yemişler" iddiasında bulundu. Kaya barınakta hayvanlara bakılmadığını ileri sürdü:

Bir günde 50 köpeğin ölmesi ne demek? Bu korkunç bir rakam. Artık bu katliama dur denilmesi gerekiyor. Hayvanlar umurlarında değil, vicdan, merhamet olmadığı için fark etmiyor. Orada zehir elime geçti. Ankara'ya tahlil için gönderdim. Maalesef çok kuvvetli bir zehir çıktı

Belediyeden açıklama: Otopsi sonucunu paylaşacağız

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlatırken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden de bir açıklama geldi. Belediyenin Sağlık İşleri Daire Başkanı Vahap Saçaklıdır ‘hayvanların öldürüldüğü iddiasının gerçeği yansıtmadığını, görüntülenen hayvanların boğuşurken birbirini öldürdüklerini’ söyledi. 

Hayvan ölülerini incelenmek üzere Elazığ’a göndereceklerini belirten Saçaklıdır, otopsi sonucunu basınla paylaşacaklarını ifade etti.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU