Türkiye'nin en köklü edebiyat dergisi artık D&R mağazalarında yer almayacak

Varlık Dergisi, dağıtım şirketlerinden birinden ödeme alamadığı birinin ise maddi taleplerini karşılayamadığı gerekçesiyle D&R mağazalarının raflarında olamayacak

Fotoğraf: Kültür Servisi

Türkiye'nin en uzun soluklu edebiyat dergisi Varlık, ağustos ayı itibariyle D&R mağazalarının raflarında yerini alamayacağını duyurdu. 

86 yıllık tarihi olan dergiden yapılan açıklamada, D&R'ın dergilere yönelik politikası nedeniyle dağıtım şirketleriyle çalışmak zorunda oldukları belirtilirken, çalıştıkları Düny Dağıtım'ın mali sorunlar nedeniyle ödeme yapmakta güçlük çektiği, Turkuvaz Dağıtım'ın ise maddi taleplerini karşılamalarının mümkün olmadığı ifade edildi.

Varlık Yayınları'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

Varlık, Ağustos ayından itibaren D&R’larda bulunamayacak. Bu kitabevi zinciri; dergi söz konusu olduğunda yayınevleriyle doğrudan çalışmıyor, sadece iki dağıtım şirketinden dergi almayı kabul ediyor. Bir süredir çalıştığımız Dünya Dağıtım mali açıdan zor durumda olduğundan bize ödeme yapamıyor, diğer seçenek Turkuvaz Dağıtım’ın maddi taleplerini ise −Türkiye’de bir edebiyat dergisi için çok ağır olduğundan− biz karşılayamıyoruz. 

Edebiyat dergilerinin dağıtım sorunu yeni değil elbette ama belli başlı şehirler dışındaki okura ulaşmak hiç bu kadar zorlaşmamıştı, tekelleşmenin verdiği zarar büyük. Daha çok bağımsız kitabeviyle işbirliği yapmak istiyoruz. Varlık’ı raflarında bulundurmak isteyen kitabevleri çalıştığımız dağıtımcı, vb. konularda bilgi almak için bize yazabilir veya telefonla ulaşabilirler. Hem dergimizi edinmek hem de 86 yıllık dijital arşivimize erişmek isteyenler ise varlikonline.com adresinden Varlık’a abone olabilirler.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU