Hindu ilahisini söylemeyen Müslüman çocuğun yakıldığı iddia edildi

Hindistan'da Hindu ilahisini söylemeyi reddeden Müslüman bir çocuğun yakıldığı iddia edildi. Hastaneye kaldırılan çocuğun vücudunun yüzde 45 oranında yandığı öğrenildi

Hindistan'ın en büyük eyaleti Uttar Pradesh'de Hindu milliyetçisi gruplar ile Müslümanlar sık sık karşı karşıya geliyor, eyalet 2017’den bu yana İslam karşıtı söylemlerde bulunan Yogi Adityanath tarafından yönetiliyor Fotoğraf: AA

Hindistan’da 15 yaşında bir çocuğun fanatik Hindular tarafından yakıldığı iddia edildi.

Hint-Asya Haber Servisi'nin (IANS) haberine göre, Uttar Paradeş eyaletinde 15 yaşındaki Müslüman bir çocuk, ‘Jai Shri Ram’ isimli Hindu ilahisini söylemeyi reddettiği için 4 kişi tarafından yakıldı.

Hastaneye kaldırılan 15 yaşındaki çocuğun vücudunun yüzde 45 oranında yandığı öğrenildi

Müslüman çocuk ifadesinde, 4 kişi tarafından kaçırıldığını ileri sürdü.  

Kendisini kaçıranların ellerini bağladıktan sonra Jai Shri Ram isimli Hindu ilahisini söylemesini istediklerini karşı çıktığı için üzerine yanıcı bir madde döküp ateşe verdiklerini iddia etti.

Polis yetkilisi Santosh Kumar Singh ise çocuğun ifadelerinin çelişkili olduğunu savundu.

Çocuğun kendisini yaktığına ilişkin iddiaların da bulunduğunu söyleyen polis yetkilisi, soruşturmanın sürdüğünü, güvenlik kamerası görüntülerinin incelendiğini de belirtti. 

Hindistan'da geçen ay da benzer bir olay yaşanmış, hırsızlıkla suçlanan Tabrez Ansari isimli Müslüman, önce ilahiyi söylemeye zorlanmış ardından linç edilmişti.

Ansari, olaydan 4 gün sonra ölmüştü.

21 21 Temmuz'da da iki Müslüman, Hindu ilahisi söylemedikleri için dövülmüştü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU