Eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı: MHP AK Parti'nin mayasını bozuyor, bizi dinlemek varken Perinçek dinleniyor

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen Ayhan Sefer Üstün, Pelikan grubuyla ilgili savcılara çağrı yaparak, "Vicdanlı bir savcı çıkıp bu yapıyı tasfiye etmeli" dedi

Ahmet Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen AK Parti'nin eski Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, gazeteci Çağlar Cilara'nın Youtube kanalındaki programına konuk oldu. 

AK Parti’de 4 dönem milletekilliği de yapmış olan Üstün, Davutoğlu'nu istifaya götüren Pelikan Bildirisi'yle adından söz ettiren Pelikan Grubu'nda ve AK Parti'nin bugünkü siyasal pozisyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
Ahmet Davutoğlu'nun  aşbakanlık görevine başarılarından dolayı getirildiğini söyleyen Üstün, "İyi bir danışman, iyi bir Dışişleri Bakanı'ydı. Daha milletvekili olmadan bakan yapılmıştı. Ender uygulamalardan biriydi. Kıymetinden dolayı yapıldı bu. Ancak geldikten sonra birçok insan rahatsız olmaya başladı. Bunlardan bir tanesi 5’li çete. Bedavaya ihale alanlar daha çok rahatsız oldular. Partiye sonradan gelmiş, kendini bazı çevrelere ispatlamak isteyen bir kesim de Davutoğlu’na muhalefet etti." diye konuştu.

"Partiye yeni gelmiş ama bazı hedefleri olan, akraba ilişkilerini öne çıkarmak isteyen kişiler de Davutoğlu’ndan rahatsız oldu. Böylelikle Pelikan devreye sokuldu. Pelikan üzerinden Davutoğlu istifaya zorlandı." ifadeleriyle sözlerine devam eden Üstün, Pelikan grubuna ilişkin şunları söyledi:

"Pelikan nedir? Pelikan parti içinde bir sosyal medya yapılanmasıydı. Buradan partiye yapılan haksız saldırılar engellenecekti. İyi niyetle kurulmuş bir yapıydı. Partiye sonradan gelen, akraba ilişkileri ileri sürerek yükselmek isteyen birisine bu hediye edildi. Sonra AK Parti’nin içinden çıkarıldı bu yapılanma. Ankara’dan İstanbul’a taşındılar. İstanbul’da profesyonel bir kadronun eline teslim edildi. O kadro yalıda oturmaya başladı. Bunlar dışa dönük çalışması gerekirken AK Parti’yi itibarsızlaştıracak işler yapmaya başladılar."

Pelikancılar kriminalize işlerin içine girmeye başladılar. Suç örgütü gibi çalışmaya başladılar. Bunlar aynı zamanda kamu kaynaklarını kullandılar. Bu işlerin finanse edilmesi, yalıda oturulması, içerik üretilmesi, bunların yaygınlaştırılması için külfetli bir meblağ gerekiyordu. Kamu kaynakları bunların emrine verildi. İnsanlara itibar suikastları yaparak suç işlediler. Vicdanlı bir savcı çıkıp bu yapıyı tasfiye etmeli.


 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Üstün: AK Parti’nin mayası bozuldu

Cumhur İttifakı'nın ortağı Milliyetçi Hareket Partisi'nin, AK Parti'nin mayasını bozduğunu savunan Üstün, "MHP ile ittifakın bize bir faydası yok. MHP, benim partimin mayasını bozuyor. Bir zaman gelecek elinde MHP’lileşmiş, aşırı sağa kaymış bir parti kalacak. Bizi dinlemek varken Perinçek dinleniyor” diye konuştu.

Üstün, Türkiye’de uygulanan başkanlık sistemine ilişkin ise ‘ucube sistem’ benzetmesi yaptı. Eski AK Parti Genel Başkan Yardıcmısı, "Ucube parlamenter sistemden kaçalım derken başka bir ucube sisteme yakalandık. Burada kuvvetler ayrılığının olmadığı, parlamentonun iyice güdükleştiği bir sistemle karşı karşıyayız, bu sistem başkanlık sistemi değil” dedi.

31 Mart 2019'daki yerel seçim sürecinde iktidar kanadında kullanılan 'beka seçimi' söylemini de eleştiren Üstün, "Seçimlerde kullanılan dil. Beka sorunu diye bir durum atıldı ortaya. Bu hiçbir zaman bizim içimize sunan bir durum değildi. Nitekim beka sorunu olmadığı seçimlerden sonra görüldü. Beka sorunu olsaydı Ankara’da ve İstanbul’da bir beka sorunu doğmuş olurdu. Beka sorunu ortaya atıldı ve bu 45 gün savunuldu. Birçok insan şucu bucu diye terörize edildi." diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU