Belediye Başkanı Ali Kılıç yol isteyenlere neden ‘Şov yapmayın’ dediğini anlattı: Bu iş yüzde yüz organize

Samsun'un Terme ilçesinde belediye binası önüne gelip yol yapılmasını isteyen kadınlara, 'Şov yapmayın' diyen Belediye Başkanı Ali Kılıç, vatandaşlardan tepki gördü. 'Ortada üslup sorunu var' diyen Kılıç, Independent Türkçe'ye konuştu

Samsun'un Terme ilçesinde belediye binası önüne gelerek yol yapılmasını isteyen kadınlar ile Belediye Başkanı Ali Kılıç arasında tartışma çıktı. 

Bölgedeki etkili yağışların ardından evlerinin su bastığını ve yolların çamur içinde kaldığını söyleyen Yenidoğan mahallesi sakini yaklaşık 15 kadın çocuklarıyla birlikte Terme Belediyesi binası önünde Başkan Ali Kılıç'ı bekledi. 

Kadınlar başkan ile görüşme taleplerini iletti. 

Belediye çalışanları şikayetçi mahalle sakinlerini binaya davet etti.

Her yağmur yağdığında yollarının kapandığını belirten kadınlar, çocukların pis sudan ötürü hastalandıklarını söyledi. 

Yollar yapılmadığı takdirde meseleyi önce Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne, oradan da bir sonuç alınmaması halinde Ankara'ya taşıyacaklarını belirten kadınlar, belediye başkanını mahalleye davet etmelerine rağmen kendisinin bu davete icabet etmediğini öne sürdü. 

Hizmet istediklerini söyleyen kadınlar kendilerine "Belediye'nin borcu var" denildiğini söyledi.

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç ise belediye binası önüne gelen kadınlara "Size burada şov yaptırmam. 4 aydır bu basının ne yaptığı belli. Ayarlamışsınız basını, gelmişsiniz buraya” dedi.

Bunun üzerine kadınlar Ali Kılıç’a "Size biz oy verdik başkan seçtik. Sorunumuz olduğunda yanınıza gelmeyecek miyiz?” diye tepki gösterdi.

Independent Türkçe'nin ulaştığı Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç tepki gören sözleriyle ilgili konuştu.

Söz konusu mahalledeki yol yapım çalışmalarının yüzde 90'ının tamamlandığını söyledi.

Kılıç, belediye binası önünde durumu protesto edenler için "Organize oldukları belli" yorumu yaptı:

Aramızda bir tartışma çıktığı yok. Organize oldukları belli. O bölge, Yunus Emre mahallesi Terme’nin gelişmekte olan bir mahallesi. Bu mahallede geçen dönem belediye başkanımız zamanında aslında altyapısı, yüzde 90’ı tamamlanmış, yapılmış. Normalde bu bölgeyle ilgili, ‘Altyapısı yapılmış olan yerlerin çalışmasını yapın’ talimatını vermiş olmamıza rağmen tamamen –biz kim olduklarını biliyoruz ama bizde kalsın- birilerinin dolduruşuna gelerek belediyeye gelmişler. O gün bir cenazem vardı. Ne muhtarı, ne mahalle başkanı ne kendileri belediyeye gelip bizim yanımıza bir sefer bile gelen olmadı. Gelmeden, hırsız gibi… Misafir kapıyı çalar, girer içeri. Gelmişler. Ben cenazedeyken belediye başkanı yardımcısı yukarıya davet etmiş bunları. Kesinlikle yukarıya çıkmamışlar. Zaten basın ile birlikte gelmişler. Görsel medya ile birlikte gelmişler. Ben de geldim. Vatandaşlara ‘Buyurun yukarı çıkalım, abla çayımızı için, derdinizi dinleyelim’ dedim.  ‘Yukarı çıkmayız’ dediler. O zaman ben de ‘Size burada şov yaptırmam’ dedim. Olay bu. ‘Biz burada bekleriz’ dediler. Orada beklerseniz oraya da size çay söyleriz yani.

Kılıç: Özür dilediler, "Başkanım biz mağdur olduk, size patladık, hakkınız helal edin" dediler 

Terme Belediye Başkanı Kılıç, daha sonra encümen toplantısı için binaya girdiğini sonrasında şikayetçi vatandaşların ikna olup belediye binasına çıktığını söyledi:

Sonrasında vatandaşlar yukarıya çıktılar. Ön kasetin sonraki kaseti de var. Bizim arkadaşlar aldı yukarıya. Daha sonra ben çıktım yanlarına. Vallahi kendileri bizden özür dilediler. ‘Biz’ dediler. Ben tabi şunu da söylüyorum. Vatandaş haklı tabi, isteyecek. Biz kimsenin… Borç para istemiyorlar. Yol istiyorlar. Eyvallah… Çok güzel ama bir tarzı var, üslubu var. İlk defa gelen bir insan belediye önünde üç-beş tane çocukla sanki yol hiç yapılmamış gibi… ‘Başkanım biz mağdur olduk, size patladık, hakkınız helal edin’ dediler. Ben de kendilerine ‘Siz istemeseniz de biz bu yolları yapacağız’ dedik. Bu şekilde helalleştik, ayrıldık. Amaçları eğer basına haber vermekse ben dedim ‘Burada size şov yaptırmıyorum’. Amacınız cidden yol istemekse insan gelir, belediyenin önüne kadar gelmişsiniz, makama çıkarsınız. Sizi birileri içeri almazsa, kovarsa inersin belediyenin önüne orada istediğini söylersin. Hiç daha yukarıya gelmeden, öncesinde bir sefer bile böyle bir talebi olmadan… Ki zaten sorsalar, biz o bölgeyle ilgili bütçemiz elverdiğince yapacağız bu çalışmaları. Biz insanları mağdur etmek için gelmedik, insanlara hizmet etmek için geldik. Yani ne kadar imkânımız varsa, insanlara hizmet etmek için kullanacağız. Bu kadar basit. Ama ben şuna inanıyorum, çok net bir şekilde bu işin yüzde yüz organize olduğu kesin. Kimlerin yaptırdığını biliyoruz ama önemli değil, biz işlerimize bakacağız. 

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, yol sorunu çözeceklerini, yollara parke taş döşenmesi için ihale yapacaklarını belirtti. 

Independent Türkçe'nin ulaştığı Yenidoğan Mahallesi eski muhtarı Ahmet Ali Arslan bölgede altyapı çalışmalarının tamamlandığını ancak suyun akışının sağlanması için gerekli olan ızgaraların konulmadığını söyledi.

Belediyenin bütçe açığı 2 milyon 386 bin 154 lira ‬

AK Parti'li Ali Kılıç,  AK Parti Terme İlçe Başkanlığı yapmış, 2017'ye kadar bu görevine devam etmişti. 

Kılıç, 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 59,43 oy olarak Terme Belediye Başkanlığına seçilmişti.
 

TERME CAN.jpg
Kaynak: Samsun Terme Belediyesi 2017 yılı Sayıştay Denetim Raporu


Yaklaşık 73 bin kişinin yaşadığı Samsun'un Terme ilçesinde Sayıştay'ın 2017 raporuna göre Belediye'nin bütçe açığı 2 milyon 386 bin 154 lira.
 

20190622233429_23325.jpg
Samsun'un Terme ilçesinde 22-23 Haziran'daki aşığı yağışlar sonrasında bu manzara ortaya çıkmıştı / Fotoğraf: AA


Terme'de son olarak 22-23 Haziran'da şiddetli yağış meydana gelmiş, ilçede bazı sokak ve caddeler ile tarım alanları yağmur suyuyla dolmuştu.

İki gecede metrekareye 150 kilogram yağmurun yağdığı ilçedeki sorunla ile ilgili Samsun Valisi Osman Kaymak, selin yağmur suyunun denize ulaşmamasından kaynaklı olduğunu söylemiş, DSİ tarafından yürütülen çalışmanın bir an önce tamamlanması gerektiğini belirtmişti. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU