‘Gözaltına alındı’ haberi, kayıp KHK’lıların ailelerini mutlu etti

KHK ile ihraç edilen ve şubat ayından bu yana kayıp olan 6 kişiden 4'ünün polis tarafından gözaltına alındığı açıklandı. Gözaltı haberi, yakınlarının akıbetinden endişeli aileleri mutlu etti

Fotoğraf: Twitter

OHAL döneminde Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve şubat ayından beri kayıp oldukları iddia edilen 6 kişiden 4’nün nerede oldukları ortaya çıktı.

Kayıp Salim Zeybek, Özgür Kaya, Erkan Irmak ve Mikail Ugan’ın aileleri, sosyal medyadan yaptıkları açıklamalarda, ‘kendilerini telefonla arayan polisin, yakınlarının gözaltında olduğuna dair bilgi verdiğini’ duyurdu.

Mesajlar kayıpların bulunmasına yardımcı olmak isimleri ile açılan Twitter hesaplarından geldi. Özgür Kaya’nın hesabından gece atılan mesajda, ‘Eşim Özgür Kaya 10 dakika önce gözaltına alındığı bilgisi geldi” ifadeleri kullanıldı.

Erkan Irmak’ın hesabından ise “Çok şükür eşimin emniyette olduğu bilgisi geldi. Gelişmelerden haberdar edeceğim” mesajı paylaşıldı.

Gözaltı haberi Mikail Ugan adına açılan hesaptan yapılan iki mesajla aktarıldı:

 “Biraz önce TEM’den bir polis memuru aradı ve 13 Şubat’tan beri kayıp olan kardeşimin ellerinde olduğunu söyledi. Rabbime şükürler olsun.”

“Allah, Bizimle beraber dertlenip, derdimize ortak olan dua eden herkesten razı olsun”  

 

Salim Zeybek’in yakınları da gelişmeleri sosyal medyadan paylaştı:

“Az önce Ankara TEM’den aradılar. Eşimin Ankara TEM’de olduğunu ve sağlığının iyi olduğunu söylediler. Ailecek çok heyecanlandık, şu an heyecandan yazamıyorum. Gelişmeleri duyuracağım.”

 

Hala haber alınamayan Gökhan Türkmen ve Mustafa Yılmaz’ın da akıbetleri ile ilgili bilgi verilmesi çağrısı yapan Zeybek’in yakınları bir mesajda ise “Gelseniz de görüşemezsiniz denildi. Sabahı zor edeceğiz alice. Ama aklım hala ortaya çıkmamış olan Gökhan Türkmen ve Yılmaz’da ve ailelerinde” ifadeleri kullandı.

HDP Kocaeli Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, bilgiyi doğrularken, henüz resmi bir açıklamanın gelmediğini aktardı.

Konuyu TBMM gündemine taşıyan Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam da haberi Twitter hesabında paylaştı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da haberi takipçilerine duyurdu. Yeneroğlu savcılara ‘olayın takipçisi olun’ çağrısı yaptı.

Haber alınamayan iki kişi için ise Twitter'da MustafaYılmazNerede, GökhanTürkmenNerede başlıkları açıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU