Brezilya lideri, oğlunu ABD Büyükelçisi yapacak

Eduardo Bolsonaro, bir süredir babasının dış politika danışmanlığını yapıyor

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro (sağda) ve oğlu Eduardo Bolsonaro (solda)

Fotoğraf: AFP

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, oğlu Eduardo Bolsonaro'yu ülkesinin Washington Büyükelçiliği görevi için aday gösterdi. 

Dışişleri Bakanı Ernesto Araujo, BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) toplantısında yaptığı açıklamada başvurularının olumlu sonuçlanacağından emin olduklarını söyledi

Brezilya Yüksek Mahkemesi üyesi Marco Aurelio Mello, anayasanın adam kayırmayı yasaklamasını gerekçe göstererek, kararın anayasaya aykırı olduğunu ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Brezilya Yüksek Mahkemesi, akraba kayırmayı 2008’de yasaklamıştı. Devlet başkanlığı ise büyükelçiler gibi en üst düzey siyasetçilerin atanmasının yasal açıdan akraba kayırma kapsamında değerlendirilmediğine dair bir açıklama yapmıştı. 

“İngilizce biliyor, Trump’ın çocuklarıyla arkadaş"

Jair Bolsonaro, oğlunu aday göstereceğini ilk açıkladığında da adam kayırma tepkilerine maruz kalmıştı. Brezilya Devlet Başkanı, “Bazı kişiler bunun akraba kayırma olduğunu söylüyor ancak bu Yüksek Mahkeme’nin bileceği bir iş. Akraba kayırma değil. Asla böyle bir şey yapmam” demişti.

Bolsonaro, oğlunun vazife için sahip olduğu vasıfların bir listesini sıralarken şu ifadeleri kullanmıştı:

Oğlum Eduardo İngilizce konuşuyor, İspanyolca konuşuyor. Tüm dünyayı gezdi. Arkadaşları Donald Trump’ın çocuklarıyla birlikte. Anladığım kadarıyla gerekli niteliklere sahip o kişi Eduardo olabilir ve bu da Washington için mükemmel bir mesaj demek.

35 yaşındaki Eduardo Bolsonaro kendisine teklif edilmesi halinde görevi kabul edeceğini söylemişti.

Bugüne dek yaptığı üç evlilikten 4 erkek bir kız çocuk sahibi olan Brezilya liderinin üçüncü çocuğu Eduardo Bolsonaro, bir süredir babasının dış politika danışmanlığını yapıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU