Mardin'deki orman yangını kontrol altına alındı

Yaklaşık 200 hektarlık arazi zarar gördü

Fotoğraf: AA

Mardin'in Midyat ve Nusaybin ilçeleri arasındaki ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 200 hektarlık tarım ve orman alanı zarar gördü.

Sabah saatlerinde Bagok Dağı kırsalı ile Üçköy, Dibek ve Beğendik mahalleleri arasındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, Dağiçi, Güzelsu, Üçyol, Sivrice, Pelitli ve Yemişli mahallesine sıçradı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hızla büyüyen yangına müdahale etmek için Midyat, Nusaybin, Kızıltepe ve Artuklu ilçe itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Şefliği ekipleri sevk edildi. 

Vatandaşlar da söndürme çalışmalarına destek verdi. Akşam saatlerinde kontrol altına alınan yangından, ilk belirlemelere göre yaklaşık 200 hektarlık tarım arazisi, bağ, bahçe ve ormanlık alan etkilendi. 

Yangında ayrıca arazide bulunan bal kovanları da zarar gördü. 

Soğutma çalışmalarının sabaha kadar süreceği öğrenildi. 

Üçköy (Arkah) Köyü Muhtarı Yusuf Yar, saat 22.00'de itibarıyla Independent Türkçe’ye yangınla ilgili olarak şu bilgileri vermişti: 

Şu an durum biraz kontrol altına aldık. Uzunluğu 20-25 genişliği de 12 kilometre olan bir alan yandı. Genellikle ağaçlık alandı. Köylerin bağları da yandı. Hâlâ yanıyor ama biraz kontrol altına alındı. Elbeğendi köyünün içerisinde biraz tahribat vardı. Evlere yakınken söndürdük. 

Yangının 1980’li yıllardan kalan elektrik direkleri yüzünden çıkmış olabileceği değerlendirilirken Muhtar Yar, arazideki su şişesinin bile böyle bir tahribata yol açabileceğini belirtirken "Çıkış sebebini bilmiyoruz” demişti.

Independent Tükçe

DAHA FAZLA HABER OKU