Selin vurduğu Düzce’de bir çocuk cesedi daha bulundu

Düzce’nin Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım köyünde yaşanan sel ve toprak kayması nedeniyle kaybolan 2 çocuktan 7 yaşındaki İlayda Sinem Kaplan’ın cansız bedenine ulaşıldı. 3 yaşındaki Kağan Töngel'i arama çalışmaları sürüyor

Fotoğraf: AA-İHA

Düzce’de selin vurduğu Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım köyünde 1 çocuğun daha cansız bedenine ulaşıldı.

Kayıp iki çocuk için sürdürülen arama çalışmaları sabah saatlerinde başladı. 316 personel, 68 araç, 3 anfibik, 8 bot, 10 köpek ve vatandaşların katıldığı çalışmalarda, bir kız çocuğuna ait olduğu değerlendirilen ceset bulundu.

Yapılan incelemeler neticesinde, Uğurlu köyüne 1 kilometre uzaklıkta bulunan cesedin, 7 yaşındaki İlayda Sinem Kaplan isimli kız çocuğuna ait olduğu belirlendi.

Bölgede 17 ve 18 Temmuz'da etkili olan kuvvetli sağanaktan sonra Cumayeri, Gölyaka ve Akçakoca ilçelerinde Melen Çayı'nın taşması nedeniyle birçok noktada sel ve heyelan meydana gelmişti.

Yürütülen arama kurtarma çalışmalarında, Fatma Töngel, Cengiz Töngel Nilgün Kaplan ile 9 yaşındaki kızı Funda Kaplan ile 7 yaşındaki ikizlerden Sanem Kaplan’ın cesetleri bulunmuştu. Sel felaketinden sonra kaybolan 3 yaşındaki Kağan Töngel'i arama çalışmaları ise sürüyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU