“Into the Wild” filmiyle meşhur olan terk edilmiş otobüse ulaşmaya çalışırken nehirde hayatını kaybetti

Christopher McCandless’ın hayatını konu alan Into the Wild’la ünlenen araca ulaşmaya çalışan filmin hayranları daha önce de zorluklar yaşamıştı

Teklanika Nehri (Google Earth)

Into the Wild filmi ve kitabıyla ünlenen terk edilmiş otobüse ulaşmaya çalışan yeni evli bir kadın ABD'nin Alaska eyaletindeki nehirde akıntıya kapılarak boğuldu.

Belaruslu 24 yaşındaki Veramika Maikamava ve kocası Piotr Markielau, doğada uzun bir yolculuğa çıkan Christopher McCandless’ın 1992’de öldüğü otobüse doğru gidiyordu.

Ancak yerel eyalet polisi, Healy yakınındaki Stampede Trail boyunca uzanan Teklanika nehrini geçmeye çalışan çiftten, kadının suyun altında kaldığını söyledi. 

Yakın zamanda yağan yağmurlar nedeniyle nehrin seviyesi yükselmişti ve nehir hızlı akıyordu.

Markileau akıntıya kapılan karısını kısa sürede sudan çıkardığını ancak kadının çoktan hayatını kaybettiğini söyledi.

Bunun ardından Markileau perşembe günü geç saatlerde karısının ölümünü bildirmek için polisi aradı.

Otobüs ilk kez 1996’da Jon Krakauer’in kitabının yayımlanmasının ve 2007’de Sean Penn’in filminin vizyona girmesinin ardından pek çok kişinin hayatta kalmasını sağladı.

Her iki eserde de Nisan 1992’de çok az besin ve ekipmanla Alaska’nın yaban hayatına uzun bir yürüyüş gerçekleştiren ve yazı otobüste geçiren Christopher McCandless’ın yaşamı ve ölümü detaylıca kayıt altına alınmıştı. McCandless’ın ölü bedeni yaklaşık 4 ay sonra bulunmuştu.

Mayıs 2013’te üç Alman yürüyüşçü Parks Highway’deki Denali Ulusal Parkı ve Koruma Alanı’nın girişinin kuzeyine yaklaşık 16 kilometre uzaklıkta bulunan Healy yakınındaki Stampede Trail’deki otobüse ulaşmaya çalışırken kurtarılmıştı.

Yürüyüşçüler yerel polise otobüse ulaşmak için geçecekleri nehrin yüksek ve hızlı akan su nedeniyle aşılamaz olduğunu söylemişti. Polis yürüyüşçülerin uygun teçhizata sahip olduğunu ancak üç günlük yiyecekleri kaldığını belirtmişti.  

AP'den de yararlanılmıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Esra Güngör

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU