Ankara Üniversitesi’nde “taciz önlemi”: Öğrenciler tek başına sınava alınmayacak

Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan B.’nin, veteriner Ç.B.’ye cinsel istismarda bulunmasının ardından fakülte kurulu karar aldı. Buna göre sınavlar, biri kadın iki kişilik jüri tarafından yapılacak

Fotoğraf: ankara.edu.tr

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde yaşanan cinsel istismar olayının ardından fakülte önlem olarak "taciz nöbeti" tutulmasına karar verdi. 

Hürriyet gazetesinin haberine göre fakülte kurulu, taciz olayının 10 gün sonrasında “Fakültemiz Anabilim Dalları’nca yapılmakta olan sözlü sınavların, biri kadın öğretim elemanı olmasıyla en az iki kişiden oluşan bir jüri tarafından yapılması ve sınava girecek öğrencilerin tek başına sınava alınmamasına oy birliğiyle karar verilmiştir" şeklinde karar verdi. 

"Bu kararla öğrenciler ile hocaları arasında güvensizlik yaratılıyor, başlarına ahlak bekçisi konuluyor” şeklindeki tepkiler üzerine kurul kararını geri çekerek, ikinci bir karar yayımladı.

İstifasını isteyenler oldu

6 Mayıs'ta alınan yeni kararda, “Görülen lüzum üzerine 19 Nisan 2019 tarih ve 5 sayılı Fakülte Kurulu Kararı’nın aşağıdaki şekilde değiştirilmesine oy birliği ile karar verildi. Fakültemiz Anabilim Dallarınca yapılmakta olan sözlü sınavların, en az iki öğretim üyesinden oluşan jüri tarafından (en az biri karşı cinsten olacak şekilde) yapılması ve sınava girecek öğrencilerin en az iki öğrenci olacak şekilde sınava alınmasına oy birliğiyle karar verildi” denildi.

Bazı profesörlerin zan altında bırakıldıklarını öne sürerek tüm hocalara tacizci muamelesi yapıldığını belirterek tepki gösterdiği belirtildi.

Derse girmeyi reddeden ya da istifasını isteyenlerin de olduğu iddia edildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU