Orange is the New Black yapımcıları yargı sisteminin iyileştirilmesi için para topluyor

ABD'de kar amacı gütmeyen 8 kuruluşu destekleyen kampanya hayranların favori karakterinden esinlenerek isimlendirildi

Orange Is The New Black (Netflix)

Orange is the New Black'in (OINB) yapımcıları cezai yargılama reformu yanlısı grupların yanı sıra amacı göçmen haklarını korumak, toplu hapis cezalarını sonlandırmak ve cezaevlerindeki kadınları desteklemek olan gruplara yardım etmek için bir para toplama kampanyası başlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Poussey Washington Fonu (The Poussey Washington Fund), ABD genelinde kar amacı gütmeyen 8 organizasyona destek vermeyi amaçlıyor ve adını, dizinin final yapacağı gelecek sezonuna da konu olacak Samira Wiley’in sevilen karakterinden alıyor. Dizide Poussey, mahkumların yaptığı barışçıl bir gösterinin sonrasında beyaz bir gardiyan tarafından öldürülmüştü.

Anılarıyla diziye ilham veren ve dizide Taylor Schilling tarafından canlandırılan Piper Kernan, Hollywood Reporter’e yaptığı açıklamada, “iki kuruluşun alıkonulan göçmenler üstünde çalıştığını, diğer altısınınsa ülke genelinde cezai yargılama sistemindeki kadınlara odaklanan örgütler olduğunu ve bir sürü farklı şey üzerinde çalıştıklarını" söyledi.

Bunların bir kısmı geçmişte hüküm giymiş kadınlar tarafından yönetiliyor ki bu da fonla bağı olan herkes için gerçekten önemli.

Fonun CrowdRise sayfasındaki bir notta “Poussey Washington televizyon için yaratılmış kurmaca bir karakter olabilir ancak hayat hikayesi ve makus talihi bu ülkedeki birçok kadın için fazlasıyla gerçek" yazıyor.

Fon şimdiye kadar çok sayıda kişiden bağış aldı. Konuyla ilgili bir yorumda “Poussey Washington ve OINB’nin mirası yaşıyor” ifadeleri kullanıldı.

Gelecek nesiller için bu girişim kadınlara ve ailelere adalet ve barış getirsin!

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU