Bir kediyi kurtarmak için fuel-oil dolu kuyuya girdi

Yanıcı madde fuel-oil ile dolu bir kuyuya düşen kediyi kurtarmak için kendisi de kuyuya giren Ordulu Özgür Ege Şire bir anda herkesin kahramanı oldu

Ordu'nun Ünye ilçesinde Özgür Ege Şire adındaki genç, bir kediyi kurtarmak için fuel-oil dolu kuyuya girdi. 

Burunucu Mahallesi’nde gerçekleşen olayda Şire, çamlık alan içerisinde gezerken yakınlardaki kuyunun içerisine bir kedinin düştüğünü gördü.

Kedinin fuel-oil dolu kuyu içerisinde daha fazla çırpınmasına dayanamayan Şire, hemen kuyuya girdi.

AW764689_01.jpg
Kediyi kurtarmak için fuel oil dolu kuyuya giren gencin de kedinin de durumu iyi./ Fotoğraf: İHA


Kediyi kurtarmasının ardından üzerindeki kıyafetlerle beraber kuyudan çıkmaya çalışan genci çevredekiler ve devriye görevi yapan gece bekçileri fark etti. 

19 yaşındaki Şire, fuel-oil kaplanmış halde kuyudan çıkarıldıktan sonra sağlık ekiplerine haber verildi. Hastaneye kaldırılan gencin durumu iyi. 

Özgür Ege Şire
Özgür Ege Şire / Fotoğraf: İHA


Olay anını anlatan görgü tanıklarından Uğur K., şunları söyledi:

Ben çamlıkta geziyordum. Birden gencin biri kedinin kuyuya düşmesinin ardından onu kurtarmak için kendisi de kuyuya giriyor. Kuyunun içerisinde gördüğüm kadarıyla fuel-oil var. Çevredekilerin ve bekçilerimizin sayesinde kahraman gencimiz kuyudan çıkarılıyor. Şu zamanda bir hayvan için kendi canını hiçe sayan insanlarımızı görmek hepimizi mutlu ettiği kadar, şu anda bizim kahramanımız o gençtir diyebiliriz.


Dün akşam yaşanan olay anını anlatan Özgür Ege Şire, "Yaptığım tamamen insanlık adına yapılan bir şeydi. Herkesin yapacağı hareketin olması gerekmektedir. Ben yaşanan olayda onların içerisinde hayvan sevgisinin aşılanmasını istiyorum. Toplumumuzda böyle haberlerin çıkmasından ziyade vicdanlı olunmasının daha güzel olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Kedi Fuel Oil
Şire'nin fuel oil kuyusundan kurtardığı kedi. / Fotoğraf: İHA

 


İHA 

DAHA FAZLA HABER OKU