Hazım Tahsin Beg dünya Ezidilerinin yeni Miri oldu

Bugün, Duhok’un Şeyhan ilçesi yakınlarında bulunan Laleş’te, Ezidi Kürtlerin ruhani liderliğini temsil eden Mirlik sıfatı Hazım Tahsin Beg’e verildi

Ezidilerin yeni Miri, Mir Hazım Tahsin Beg oldu / Fotoğraf: Independent Türkçe

Atlı ay süren uzun görüşmelerden sonra Hazım Tahsin Beg’in yeni Mir olmasında karar kılındı ve Ezidi toplumunun dini ve aydınlarında hazır bulunduğu Laleşa Nurani’de düzenlenen törenle Mirlik sıfatı kendisine takdim edildi.

“Yüzde 60’ından fazlasını Şengallilerin oluşturacağı bir meclis kuracağız”

Mirlik kıyafetleri içerisinde dini yeminden sonra kısa bir konuşma yapan Mir Hazım Tahsin Beg, dünyanın her tarafında Ezidilerin birlik ve beraberliği için çalışacaklarını söyledi.

Ezidi Yüksek Ruhani Meclisi.jpg
Ezidi Yüksek Ruhani Meclisi / Fotoğraf: Independent Türkçe


Mir Hazım Tahsin Beg konuşmasının devamında, “Ezidi din adamları ve aydınlarıyla birlikte bugüne gelebildik. Bugün itibariyle Mir olarak Ezidilere hizmet edeceğim ve yüzde 60’ından fazlasını Şengallilerin oluşturacağı bir meclis kuracağız” dedi.

“Laleş bölgesini yeniden inşa edeceğiz”

Zorlu süreçte kendilerini destekleyen Mesut Barzani’ye teşekkür eden Mir Hazım, Laleş bölgesinin yeniden inşaası ve ve daha fazla hizmet için Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) hükümeti ile beraber çalışacaklarını aktardı.

1963 yılında Duhok’un Şeyhan ilçesine bağlı Baedre köyünde dünyaya gelen Mir Hazım Tahsin Beg, 1989 yılında babası Mir Tahsin Said Beg’in vekili olmuştu.

Mir Tahsin Beg, tedavi gördüğü Almanya’da, 28 Ocak 2019’da hayatını kaybetmişti.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU