Russell Westbrook resmen Houston Rockets'ta

NBA Batı Konferansı takımlarından Houston Rockets, Chris Paul takası karşılığında Oklahoma City Thunder'dan yıldız oyuncu Russell Westbrook'u kadrosuna kattı

Russell Westbrook / Fotoğraf: AP Photo

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Houston Rockets, Oklahoma City Thunder'dan transfer ettiği Russell Westbrook ile resmi sözleşmeyi imzaladı. 

 

 

Kendisi için düzenlenen törende konuşan Westbrook, "Burada James'le tekrar bir araya gelmek, hayatımın bir başka harika bölümü olacak. James, bu ligde benzersiz bir enerji, tutku ve kazanma arzusuyla oynuyor. İkimiz de ortak bir hedefimiz olduğunu ve bunun şampiyonluğu kazanmak olduğunu biliyoruz. Ben takımdaki herkes için, tüm organizasyon için oynarım. Rekabetçi olmak ve kazanmak için çalışacağım" açıklamalarında bulundu.

Houston Rockets ile Oklahoma City Thunder arasında önemli takaslar gerçekleştirilmişti. Anlaşmaya göre Rockets, yıldız basketbolcu Russell Westbrook'u kadrosuna dahil ederken, Thunder'da Chris Paul'un yanı sıra Houston Rocket'ın 2024 ve 2026 ilk tur draft haklarını aldı. 

Westbrook, 2008 yılında 4. sıradan draft edildi 

30 yaşındaki yıldız basketbolcu, 2008 yılında Oklahoma City Thunder tarafından dördüncü sıradan draft edildi. 

Kariyeri boyunca formasını giydiği Thunder'da 821 maça çıkan ve kulübün efsaneleri arasına adını yazdıran Westbrook, 23 sayı, 8,4 asist, 7 ribaunt ve 1,79 top çalma ortalamasıyla oynadı. 

NBA'de 2016-17 sezonunun en değerli oyuncusu seçilen Westbrook, 8 kez all-star, 2'şer kez all-star'ın en değerli oyuncusu, sezonun sayı ve asist kralı oldu.

Russell Westbrook, Houston Rockets forması giyen James Harden ile daha önce Oklahoma City Thunder'da beraber oynamıştı. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU