Ronaldo’nun “ödül müzesi”

Juventus’un dünyaca ünlü yıldızı Ronaldo, Dubai’de “en iyi oyuncu” ödülü aldı. Ronaldo üçüncü kez bu ödülün sahibi oldu. Süper Yıldız daha önce 3 kez FIFA tarafından en iyi futbolcu seçilmiş, 4 kez Avrupa Altın Ayakkabı ödülü almıştı

Fotoğraf: AA

2019 Küresel Futbol Ödülleri'nde (Globe Soccer Awards) en iyi oyuncu ödülünü, Juventus'ta forma giyen Cristiano Ronaldo kazandı.
 
Dubai'de düzenlenen törende Atletico Madridli Antoine Griezmann ve Paris Saint-Germainli Kylian Mbappe'yi geçen Portekizli yıldız, en iyi oyuncu kategorisinde üst üste üçüncü kez zirvede yer aldı. 

“Yeni yıla daha iyi giremezdim”

"Taraftarın seçimi" kategorisinde de ödüle layık görülen Cristiano Ronaldo, tören sonunda yaptığı konuşmada, "Yeni yıla bundan daha iyi giremezdim. Gösterilen yoğun ilgi ve ödüller nedeniyle herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
 
Ronaldo, daha önce 5 kez Ballon d’Or ödülü almış, 3 kez ise FIFA tarafından “dünyanın en iyi oyuncusu” seçilmişti. Ronaldo 4 kez de “Avrupa Altın Ayakkabı Ödülü” kazandı.

 


Rekorların ismi: Ronaldo

Ronaldo, profesyonel futbol kariyeri boyunca toplamda 23 kez şampiyonluk kupası kaldırdı.
 
6 kez Şampiyonlar liginde gol kralı olan Cristiano Ronaldo , 1’i Premier Lig, 3 kez La Liga olmak üzere toplamda 10 kez gol krallığı tacını giydi.
 
10 Yıl sonra ilk defa "en pahalı 10 futbolcu" listesine giremedi

Cristiano Ronaldo, Real Madrid’e transferinden 10 yıl sonra en pahalı 10 futbolcu listesinde bu yıl ilk defa ilk 10'a giremedi. Listenin ilk sırasında 229 milyon euro bedelle Barcelona’dan, PSG’ye transfer olan Neymar bulunuyor.

Kylian Mbappé 215 milyon euro transfer bedeliyle 2., Barcelona’nın Arjantinli yıldızı Messi 203 milyon euro değeriyle 3., Liverpool’un Mısırlı yıldız futbolcusu Muhammed Salah 168 milyon euro değerle 4. sırada yer aldı.

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU