Türkiye göz tedavisinde gözde ülkeler arasında

Uluslararası Oftalmoloji Konseyi Üyesi Doç. Dr. Murat Uyar, Türkiye’nin göz tedavilerinde ilk tercih olarak görülmeye başlandığını ve bu durumun genel sağlık turizmine olumlu yansıdığını belirtti 

Sağlık turizminde son yıllarda ciddi bir ivme yakalayan Türkiye, yabancı hastaların da gözdesi. Üst düzey sağlık hizmetleri, coğrafi konumu, kaliteli altyapı olanakları, yabancı hastaların pek çok alanda tedavi için Türkiye’yi tercih etmesini sağlıyor.
Son dönemde bu tedaviler arasında en çok tercih edilenlerden biri olarak göz hastalıkları ön plana çıkıyor. Özellikle gözlükten kurtulmak için yapılan operasyonlarda hastanede dahi yatmadan birkaç günlük otel konaklamaları ile kişilerin ülkelerine dönmesi, maliyeti düşürüyor. Türkiye’deki konukseverlik ve sağlanan fiyat avantajı da yabancıların ülkemizi tercih etmesinde etkili oluyor.


"Türkiye pek çok ülkeden vize istemiyor"

Uluslararası Oftalmoloji Konseyi Üyesi Doç. Dr. Murat Uyar, sağlık turizmine ilişkin şöyle söylüyor:

"Türkiye 4 saatlik uçuş mesafesinde yaklaşık 1,5 milyar insana ve 60 ülkeye hitap eden önemli bir coğrafi konuma sahip, Asya ve Avrupa arasında bir köprü niteliğinde. Ayrıca, vize istemediği veya e-vize verebildiği ülke sayısının 117 gibi yüksek olması, Türkiye'nin sağlık turizmi için en ideal bölge olarak değerlendirilmesini sağlıyor. Hükümetler arası kolaylaştırıcı anlaşmalar ve özel sektörün girişimciliği sayesinde de bu alanda sinerji yakalanmış durumda."

Sağlık turizmi için Türkiye'ye, en çok Almanya, Libya, Rusya, Irak, Hollanda, Azerbaycan, İngiltere, Romanya, Norveç, Bulgaristan vatandaşlarının geldiğini, ayrıca Orta Doğu, Afrika ülkeleri ile Türk Cumhuriyetleri'nden de yoğun ilgi olduğunu dile getiren Uyar, sözlerine şöyle devam etti:

"Almanya, Fransa, İngiltere ve Hollanda başta olmak üzere hemen hemen tüm Avrupa ülkelerinden gelen hastaların bir bölümünü de Avrupa ülkeleri vatandaşı olan Türkler oluşturuyor. Ayrıca KKTC Sağlık Bakanlığı'nın ülkemizdeki hastanelerle yapmış olduğu anlaşmalar sayesinde Kıbrıs'tan gelen hastalar da Türkiye'de tedavi olmaktadır. Son beş yılda çevre ülkelerde yaşanan savaşlar ve bölgesel iç karışıklıklar nedeniyle Türkiye'ye sığınan yabancılar da bu statüde tedavi ediliyor."

"Hastalara her şey dahil hizmet sunuluyor"

Doç. Dr. Murat Uyar, yurt dışı uçak bileti ve konaklama teşvikleri kapsamında yurt dışından gelen hastalara her şey dahil hizmet paketleri de sunulabildiğini ifade ediyor. Uyar, bu kapsamda, gözlükten kurtulma lazerleri başta olmak üzere, katarakt, glokom, kornea nakli, retina ameliyatlarının ilk sıralarda yer aldığını kaydediyor.


"En çok İstanbul, Antalya ve Ankara tercih ediliyor"

Murat Uyar, Türkiye'deki birçok özel hastanenin yüksek düzeyde teknolojiye sahip olduğunun, kaliteli hizmet verdiğinin, sağlık turizmi konusunda uluslararası düzeyde önemli tanıtım çalışmaları yaptığının bilindiğini ifade ederek, göz sağlık turizmi için sırasıyla en çok İstanbul, Antalya ve Ankara'nın tercih edildiğini de sözlerine ekliyor.

DAHA FAZLA HABER OKU