Yeni parti kurmaya hazırlananlar ihanet içinde mi? SP kanadından tepki geldi: Eden bulur

Yeni parti kurmaya hazırlandığı ileri sürülen isimler için "ihanet içindeler" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Milli Görüş'ten tepki geldi: Eden bulur

SP Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın / Fotoğraf: Twitter (@birolaydinSP)

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanlanları toplantısında, yeni parti kurma çalışmasında bulunan eski AK Partili isimlerin “ihanet içinde" bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da içinde olduğu AK Parti kadrolarının büyük bir bölümünün siyasete başladığı Milli Görüş hareketinin siyasi temsilcisi olan Saadet Partisi kanadından bu açıklamaya tepki geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

SP Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, “İhanet dendiği zaman bunu iyi niyetle analiz edebilecek kişi de yine Sayın Cumhurbaşkanıdır. Çünkü Adalet ve Kalkınma Partisi öncüleri olarak, 1998’den 2001’e kadar Milli Görüş hareketinin ayrışma sürecinin de öncüleri oldular. Kelimenin tam manasıyla söyleyecek olursak, eden bulur’” ifadelerini kullandı.

 

Bunu söylemek Cumhurbaşkanı'nın hakkı

Independent Türkçe’ye konuşan Aydın, “Böyle bir şey söylemek Tayyip Bey’in hakkıdır. Sonuçta partiye emek verdi ve bu günlere getirdi. Ancak farklı siyasi partiler kurmak da başkalarının hakkı. Sayın Cumhurbaşkanı’nın emek verdiği partinin bölünme tehlikesiyle karşı karşıya kalması karşısında böyle bir söz söylemesi normal ama siyaset boşluk kaldırmaz” ifadelerini kullandı.

Yeni siyasi partiler ve yeni siyasi arayışların siyasetin doğasında olduğunu belirten Aydın şunları söyledi:

Türkiye’de, ülke ve millet için tecrübeli insanların devrede olmasını doğal karşılarız. Kimse fantezi olsun diye parti kurma çalışmasında bulunmaz. Ancak böyle bir boşluğu ne kadar doldurabilirler bilemiyorum. Saadet Partisi bu boşluğu doldurmaya aday. Önümüzdeki süreçte ciddi bir şekilde oy arttıracağını görüyoruz.

Ön planda Babacan perde arkasında Gül var

Eski AK Partili birçok ismin, uzun bir dönem Ekonomi Bakanlığı ile Başbakan Yardımcılığı yapan Ali Babacan'la birlikte yeni bir parti kurma hazırlığında olduğu belirtiliyor. Yeni parti kurma girişimine AK Parti kurucularından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de destek verdiği biliniyor. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU