Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde grev

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında anlaşma sağlanamadı. Belediye işçileri greve başladı

Fotoğraf: AA

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası ve Antalya Büyükşehir Belediyesi arasınhdaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç çıkmadı.

İşçiler belediye binasına ‘Bu işyerinde grev vardır’ pankartı asarak greve başladı.

CHP’li belediyeleri suçladı

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz, tüm çabalarına rağmen 3,5 aylık süreçte sözleşme için anlaşamadıklarını kaydetti. Öz, CHP’li belediyelerin sendikalarına tavır aldığını ileri sürdü:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, başkan adayları tanıtımında, 'Çalışanlarımızın iş sözleşmesini fesih etmeyeceğiz, hiçbir çalışanımızın iş yerini değiştirmeyeceğiz. Çalışanlarımız emin olsun' diye açıkça taahhütte bulunmuştu. Özellikle CHP'li belediye başkanlarının yönetiminde olan iş yerlerinde sendikamıza, çalışanlarımıza karşı bir tavır alındı. Yetkili olduğumuz iş yerlerinde üyelerimiz baskı altına alınarak sendikamızdan istifa ettirildi. Bu baskılar sonucunda çeşitli belediyelerdeki yaklaşık 17 bin 500 üyemiz istifa etmek, diğer sendikalara üye olmak zorunda kaldılar.

Toplu iş sözleşmesi için muhattap bulamadıklarını ileri süren Öz şunları söyledi:

 Bu şirkette çalışan 6 bin 750 kişi görmezlikten gelinmemeli. Grev bir amaç değil, zorunluluktur. 'Bu iş yerinde grev var' yazısını açmak zorunda kalınıyorsa, bu mecburiyettendir. Antalyalıyı, Antalya'ya hizmet eden çalışanlarımızı rahatsız etmek gibi bir düşüncemiz asla olamaz. Müzakere masasında bizimle müzakere edilmediği, karşı teklif verilmediği, Yüksek Hakem Kurulunun sözleşmesi dayatılmak istendiği için grev ilanını yapmak durumunda kaldık.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU