Disney, Netflix ve Amazon; Game of Thrones’un yaratıcıları David Benioff ve DB Weiss’i paylaşamıyor

HBO dizisinin sona ermesinin ardından ikiliye büyük talep var

Game of Thrones’un yaratıcıları David Benioff ve DB Weiss, Netflix, Amazon ve Disney’in yakın markajına girdi. Şirketler, özel bir anlaşma imzalamak için Benioff ve Weiss’in peşine düştü.

David Benioff ve DB Weiss, Game of Thrones’un 8. ve final sezonu nedeniyle dizinin hayranlarından eleştiri almış olabilir ancak bu durum dünyanın en büyük üç online dizi ve film platformunu ikiliyle 200 milyon dolarlık (yaklaşık 1,1 milyar TL) bir anlaşma yapmak istemekten alıkoymadı.

Variety’ye göre HBO, NBC ve Apple da Benioff ve Weiss’ın kendileri için film ve televizyon projeleri geliştirmesini istiyordu ancak bu şirketler artık bu süreçte rakip olarak görülmüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Benioff ve Weiss’in halihazırda isimsiz bir Star Wars filminin yapım sürecinin içinde olduğu düşünülürse hiç kuşku yok ki Disney’in şansı var. İsimi henüz belli olmayan bu Star Wars, JJ Abrams’ın Skywalker destanında bıraktığı noktanın ardından 2022'de gelecek.  

Bu şirketlerin Benioff ve Weiss’in peşine düşmesine şaşmamalı. Geçen hafta Game of Thrones 32 Emmy adaylığı kazanarak bir rekora imza attı. Bu durum HBO’nun, bu seneki toplam adaylık sayısında Netflix’i geçmesine yardım etmiş oldu.

Deadline’da yer alan habere göre Amazon, Benioff ve Weiss’in yeni Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Rings) dizisinin “başarı kazanması” için yardımcı olabileceğini umuyor. Dizi, yine Game of Thrones senaristi ve yardımcı yapımcısı Bryan Cogman’a emanet edilmiş durumda.

Öte yandan bir Reddit kampanyası sonucu Benioff ve Weiss temmuzdaki Google arama sonuçlarında “kötü yazarlar” yazıldığında ilk sırada yer aldı.

Bu sonuç, bir kullanıcının “Kötü Yazarlar” başlığıyla paylaşım yapmasıyla ortaya çıktı. Bu paylaşımın desteklenmesiyle Google’a Kötü Yazarlar (Bad Writers) yazdığınızda karşınıza ilk çıkan Benioff ve Weiss oluyor. Öyle görünüyor ki plan işe yaramış durumda.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU