Ringde 3 gün içinde ikinci ölüm... Arjantinli boksör Hugo Alfredo Santillan hayatını kaybetti

Rus boksör Dadashev'in hayatını kaybetmesinin ardından, Arjantinli boksör Santillan da maç sırasında aldığı darbeler yüzünden yaşamını yitirdi

Hugo Alfredo Santillan / Fotoğraf: wbcboxing.com

Arjantinli boksör Hugo Alfredo Santillan (23), 5 gün önce ülkesinin San Nicolas kentinde yapılan süper hafif sıklet müsabakasında Uruguaylı Eduardo Javier Abreu ile karşılaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Berabere biten maçta aldığı darbeler nedeniyle hastaneye götürülen Santillan, ameliyata alındı ancak verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

Dünya Boks Konseyi (WBC)'nin resmi internet sitesinden, "WBC, Santillan'ın ölümünden sonra yas tutuyor" başlığıyla yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Buenos Aires San Nicolás'daki San Felipe Hastanesinde yatan 23 yaşındaki Arjantinli dövüşçü Hugo Santillán'ın ölümüyle ilgili çok ama çok üzücü bir haber aldık. Santillán, geçtiğimiz cumartesi günü Uruguaylı boksör Eduardo Abreu'yla yaptığı mücadelede aldığı yaralar nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Dünya Boks Konseyi ve Başkanı Mauricio Sulaimán Saldívar, Hugo'nun ailesini ve arkadaşlarını en derin başsağlığı dileklerine gönderiyor. Huzur içinde yat Sevgili Şampiyon.

Rus boksör Maxim Dadashev de Porto Rikolu Subriel Matias'a nakavtla kaybettiği maçtan 4 gün sonra hayatını kaybetmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU