Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hakan Atilla'nın yaşamış olduğu süreç bizi üzmüş ve kırmıştır

Erdoğan, Atilla'nın Türkiye'ye dönmesi hakkında ilk kez konuştu

Fotoğraf: Reuters

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’de aldığı hapis cezasını bitirmesinin ardından Türkiye’ye dönen rski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla hakkında konuştu.

Beştepe'de Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed'e 'Cumhuriyet Nişanı’ verirken konuşan Erdoğan, Hakan Atilla'nın Türkiye'ye dönmesiyle ilgili olarak, "Yaşamış olduğu süreç bizi üzmüş ve kırmıştır" dedi.

Erdoğan, şunları söyledi:

Bu yaşamış olduğu süreç, başta şahsım olmak üzere tüm mesai arkadaşlarımızı üzmüştür, kırmıştır. Her türlü girişimi yaptık ve verilen mahkumiyet cezası bitmiş oldu. Borcumuz kalmadan Hakan Atilla evladımız ülkesine dönmüş oldu. Kendisiyle yaptığım telefon görüşmesinde 'Sen ailenle çocuklarınla dinlen, tatilini yap, ondan sonra seni Külliye'de bekliyorum, ne yapacağımızın kararını veririz' dedim. Bizim için Hakan Atilla'ya herhangi bir bariyer söz konusu değildir, onu sahiplenmeyeceğiz de kimi sahipleneceğiz?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Atilla, 27 Mart 2017'de New York JFK Havalimanı'nda gözaltına alınmış ve İran yaptırımlarının ihlali suçlamalarıyla açılan davanın tek sanığı olarak yargılanmıştı.

Jüri, Atilla'yı hakkındaki 6 suçlamanın 5'inden suçlu bulmuş, "kara para aklama" iddiasıyla ilgili ise Atilla'nın masum olduğuna karar vermişti.

Hakan Atilla'ya, İran yaptırımları davasında suçlu olduğu iddiasıyla 32 ay hapis cezası verilmişti. 

ABD’nin İran'a yönelik yaptırımlarını delmekle suçlanan ve 19 Mart 2016’da ABD’de tutuklanan iş adamı Rıza Sarraf ise yargılanmasına kısa bir süre kala 26 Ekim 2017’de hakkındaki suçlamaları kabul etmiş ve savcılıkla işbirliğine gitmişti. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU