Ertuğrul Özkök, gazete yöneticiliği hakkında konuştu: Bazı şeyleri alnımda ‘utanç’ olarak kendi isteğimle taşıyacağım

Özkök: Ali Tatar’la ilgili atılan manşetleri unuttuk mu?

Fotoğraf: Anadolu Ajansı

Hürriyet gazetesinin eski genel yayın yönetmeni ve mevcut yazarı Ertuğrul Özkök, alında utançla taşıyacağı işler yaptığını söyledi.

Biz10 TV’de Adem Metan’a konuşan Özkök, 10 yıl önce gazete yöneticiliği defterini kapattığını söylerken şu ifadeleri kullandı:

Gazeteyi yöneten arkadaşlarımızın bir bölümüne büyük bir saygım var, mesela Vahap Munyar. Onun hakkında Hürriyet’in gizli yayın yönetmeni diye yazı yazdım. 

Özkök, gazeteci olarak ne yapmak istediği sorusuna şu yanıtı verdi:

Ben sosyal medyada çok daha aktif olmak isterdim. Çalıştığım yerle bir anlaşmam var, her istediğimi yapamıyorum. 

Kariyerini Turgut Özal’a yakın olduğu için yaptığını söyleyen Özkök, “Ben hep iktidara yakın bir gazeteci olarak kariyer yaptım” dedi.

Özkök, itibarı olmayan bir gazetenin ne övdüğü iktidara ne yerdiği muhalefete bir yararı ve zararı olmadığını söylerken “Basının bir öz eleştiri yapması lazım. Ergenekon sürecinde yapılan hatalar… (Hürriyet’in Ahmet Kaya manşetinin hatırlatılması üzerine) Yaptım hata, bir kere daha yapmak istemiyorum. Ergenekon’da insaları ölüme getirip de özür dilememiş insanlar var” dedi ve şöyle devam etti:

Bazı şeyler var, alnımda ‘utanç’ olarak kendi isteğimle taşıyacağım diyorum. Ali Tatar’la ilgili atılan manşetleri unuttuk mu? Kuddisi Okkır’a kasası dediler Ergenekon’un…

Özkök, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini uçağa davet etmesi halinde gideceğini söyledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU