Anayasa Profesörü CHP’li Kaboğlu: Meclis’teki muhalefet partileriyle Yargı Reformu çalışması başlattık, 1 Ekim’e yetiştireceğiz

İYİ Parti'den istifa eden Adem Taşkaya, sosyal medya hesabından CHP, İYİ Parti ve HDP'nin 'gizlice' bir araya gelerek yeni bir anayasa için çalışma yaptıklarını ileri sürmüştü

İYİ Parti'nin eski Medya ve Propagandadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya, sosyal medya hesabından CHP, İYİ Parti ve HDP'nin 'gizlice' bir araya gelerek yeni bir anayasa için çalışma yaptıklarını ileri sürdü.


Akşener'e "HDP'yle arka kapı diplomasisi yürütüyor" suçlaması

Taşkaya, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i "HDP ile iş çevirmek ve arka kapı diplomasisi yürütmekle" suçlarken, çalışmada CHP'yi İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu'nun temsil ettiğini de iddialarına ekledi.

İYİ Parti'nin kurucularından eski Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ'a bağlı olarak bir süre Medya ve Propagandadan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten ve 7 Nisan'da partisinden istifa eden Taşkaya'nın iddiasını, Marmara Üniversitesi'ndeki görevinden Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu'na sorduk.

"1 Ekim'e yetiştireceğiz"

Prof. Kaboğlu, bir çalışma yaptıklarını doğruladı ancak bu çalışmanın yeni bir anayasa teklifi için olmadığını belirtti. Türkiye Büyük Millet Meclisi tatile girdiği için görüşülemeyen Yargı Reformu'na yönelik bir çalışma yaptıklarını söyleyen İbrahim Kaboğlu, birlikte çalışma yaptıkları partileri ve çalışmaya katılan isimleri vermedi ancak şunları söyledi:

"İktidarın yaptığı Yargı Reformu çalışması yetersiz. Biz muhalefetteki bütün partileri de katarak daha geniş kapsamlı bir reform çalışmasına başladık. Çalışmamızı, Meclis'in tatilinin biteceği 1 Ekim'e yetiştireceğiz ve sunacağız."


"Anayasa taslağı çalışması değil"

CHP'li Kaboğlu, "Çalışmada parlamenter sisteme dönüş teklifi de olacak mı?" sorusuna ise "Hayır, öncelikle yargı sistemindeki sorunların çözümü için bir çalışma yürütüyoruz, çalışmamız yeni bir anayasa taslağı çalışması değil" yanıtını verdi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU