Jeffrey Epstein: Milyarder pedofil, hapishanede yaralı bulundu

Bir zamanlar Donald Trump ve Prens Andrew’ün arkadaşı olan Epstein cinsel amaçlı çocuk kaçakçılığından yargılanmayı beklerken gözetime alındı

Jeffrey Epstein (Reuters)

ABD medyasının ismini vermek istemeyen kaynaklara dayandırdığı habere göre, onlarca kız çocuğuna yönelik cinsel amaçlı çocuk kaçakçılığıyla suçlanan milyarder pedofil Jeffrey Epstein, hücresinde boynunda izlerle baygın halde bulundu ve gözetim altına alındı.

Hem Donald Trump’ın hem de Bill Clinton’ın finansörü ve bir zamanlar arkadaşı olan Epstein’ı gardiyanlar buldu. Bulunduğunda yere serilmiş olan Epstein’ın yüzüne de mavi bir renk yayılmıştı.

Epstein tutulduğu New York Metropolitan Islah Merkezi’nden aceleyle yerel bir hastaneye nakledildi.

Spekülasyonlara rağmen, yetkililer 66 yaşındaki adamın nasıl yaralandığını ve perşembe günü itibarıyla durumunun nasıl olduğunu açıklamadı.

NBC’ye göre Epstein’ın hücre arkadaşı ve 4 cinayetle suçlanan eski polis memuru Nicholas Tartaglione de olayla ilgili sorgulandı ama ne olduğunu bilmediğini söyledi.

2008’de reşit olmayan kişileri fuhuşa teşvik ettiği gerekçesiyle zaten kayıtlı bir cinsel suçlu haline gelen Epstein’ın yeni duruşmaya kadar parmaklıklar ardında kalması bekleniyor.

Milyarderin kaçma riski olduğunun kabul edilmesinin ardından bir hakim, 18 Temmuz’da kefaletle tahliye talebini de reddetmişti.

Richard Berman adlı bölge hakimi bu kararı, bir zamanlar Prens Andrew’ün arkadaşı olan Epstein’ın Manhattan’ın Doğu Yakası’ndaki 77 milyon dolarlık malikanesinde 70 bin dolar nakit ve 48 tane elmas bulunmasının ardından vermişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Müfettişler ayrıca, üzerinde Epstein’ın fotoğrafı bulunan ancak farklı isimle kayıtlı yabancı bir pasaport bulduklarını da aktarmıştı.

Mahkemeye sunulanlara göre, “reşit olmadığı düşünülen kızlara ait çıplak fotoğraflar” da ortaya çıkmıştı.

Epstein’a yönelik yeni suçlamalar, 2002 ve 2005 yılları arasında Florida ve New York’ta gerçekleştiği iddia edilen ve onlarca çocuğu kapsayan insan kaçakçılığıyla ilgili.

Epstein’ın avukatlarıysa yeni yasal işlemin, Epstein’ın gelecekteki suçlamalardan muaf tutulma karşılığında hakkındaki geçmiş suçlamaları kabul ettiği 2008’deki uzlaşma anlaşmasına uyma zorunluluğundan dolayı bu döneme dair yeni suçlamaların da silinmesi gerektiğini söylüyor.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağla Üren

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU