Akif Beki: Netflix'te eşcinsellik propagandası yapılıyor, Akit'in 'Sapkınların Netflix tuzağı' haberi gerçeği yansıtıyor

Beki, "Kullandığı dili tartışırız ama izleyicinin şurasına kadar getiren bu dayatmacılık karşısında Akit’in tepkisine hak vermemek elde değil" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: Pixabay

Ahmet Davutoğlu'yla program yaptığı için Sputnik'teki işine son verilen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eski basın danışmanı ve Karar yazarı Akif Beki, Netflix'te eşcinsellik propagandası yapıldığını ileri süren Yeni Akit gazetesine hak verdiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Netflix dizisi La Casa de Papel'in 3. sezonunda zorlama bir eşcinsellik propagandası yapıldığını ve dizinin tadının kaçırıldığını söyleyen Beki, şu ifadeleri kullandı:

Farklı cinsel yönelimlerin ev içi veya sokak şiddetiyle ezilip bastırılmasını teşvike karşı çıkmak, bunu şiddeti alenen övme yani propaganda suçu saymak başka şey...

Eşcinselliğin kurguya yedirilerek düpedüz teşvik edilmesini onaylamak, basbayağı propagandasına ve özendirilmesine göz yummak, hatta alet olmak, bir de arka çıkıp olması gereken en tabii seçimmiş gibi sunmak başka şey.

Kusura bakmasın Netflix ama bir değil, iki değil, dizi ve film izlemek için platformuna gelenlere, ha babam bu ikincisini empoze ediyor, ha bire araya eşcinselliği normalleştirme ve sıradanlaştırma mesajları sıkıştırıyor.

Kullandığı dili tartışırız ama izleyicinin şurasına kadar getiren bu dayatmacılık karşısında Akit’in tepkisine hak vermemek elde değil.

Önceki gün yayınladıkları “Sapkınların Netflix tuzağı” başlıklı haber, bir gerçeği yansıtıyor. ‘Eşcinselliği yayma’ misyonuyla hareket ettikleri izlenimi ne uydurma diye hafife alınabilir ne de yersiz bir muhafazakar paranoyası.

Beki Yeni Akit'in Netflix'i suçlayan "Sapkınların Netflix tuzağı" başlıklı haberine ilişkin "Eşcinsellik propagandası diz boyu, hangi dizisini açsanız sansürsüz bir özendirme akıyor, çizgi filmlere kadar bulaştırdılar, nasılsa denetleyen yok, eşcinselliği olağanlaştıran sahneler fütursuzca sergileniyor ‘ dediği kadar var hani Akit’in" ifadelerini de kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU