Trump ile Türkiye'yi görüşen Cumhuriyetçi senatör: Sanırım Trump daha fazla esneklik istiyor

NBC News'ün haberine göre ABD Başkanı Trump, Cumhuriyetçi senatörler ile yaptığı son toplantıda Türkiye'nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi satın alması sonrası verilecek tepkiyle ilgili esneklik talebinde bulundu

NBC News'ün haberi göre ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'ye yaptırım yerine anlaşma zemini arayabilir / Fotoğraf: Reuters 

NBC News ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhuriyetçi senatörler arasında düzenlenen ve Türkiye'ye yaptırımı konu alan toplantının perde arkasıyla ilgili bir haber yayınladı.

Habere göre Trump Cumhuriyetçi senatörlerden Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın alması sonrası ortaya konulacak tepkiyle ilgili esneklik talebinde bulundu.

Toplantıya katılan Cumhuriyetçi senatörlerin büyük kısmının Türkiye'ye yönelik yaptırımların bir an önce yürürlüğe sokulmasını talep ettiği biliniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yaklaşık 1,5 saat süren toplantının ardından konuşan Cumhuriyetçi Senatör Kevin Cramer, "Bir yönetici olarak meseleleri çözmek için biraz daha fazla alan istiyor" açıklaması yaptı.

Trump'ın yaptırım uygulamak yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ile anlaşma yapmak için kendisine zaman tanınmasını istediğini belirtiliyor.

Bir senatör, Trump’ın ikna konusunda kendisine çok güvendiğini belirterek, kendisini Kongre tarafından sıkıştırılmış hissettiğini ifade etti.

NBC News’e konuşan bir senatör, Türkiye'ye yaptırım uygulanması konusunda mutabakat sağlanamaması ile ilgili "Aile içinde hala gerilim var" yorumu yaptı.

"F-35'leri Türkiye'ye satmak isterdim" 

ABD'li yayın kuruluşu CNN International'da bir yayınlanan habere göre ise Trump, F-35 kararı dolayısıyla bir kez daha Barack Obama yönetimini suçladı ve  "Türkiye’ye F-35 uçaklarını satabiliyor olmayı isterdim" yorumu yaptığı iddia edildi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU