Amy Winehouse'un son röportajında söylediği en dokunaklı söz

Winehouse “Ben doğal bir şarkıcıyım ama bir hayli de utangacım” demişti

2015 yapımı Amy filminden bir kare (IMDB)

Amy Winehouse’un ölümünden bu yana 8 yıl geçti. Grammy ödüllü şarkıcı 2011’de 27 yaşındayken Londra'daki evinde, kariyerine henüz sadece iki albüm sığdırmışken ölü bulunmuştu.

İngiltere'nin yurt dışında en çok dinlenen yetenekli ve başarılı müzisyenlerinden biri olmasına ve 2006'da Back to Black albümüyle geniş çapta beğeni kazanmış olmasına rağmen, hayatı magazin dergilerindeki tartışmalar, içki ve uyuşturucu suistimalleriyle bölünüp duruyordu. 

Son röportajını idolü Tony Bennett’la Daily Telegraph’da yapmıştı ve şarkı söylemeye yönelik kalıcı tutkusundan bahsetmişti.

“Ben doğuştan performansçı değilim. Ben doğal bir şarkıcıyım ve bir hayli de utangacım” diyen Winehouse şunları söylemişti:

Nasıl olduğunu biliyor musunuz? Duygusal ya da hassas olmak istemem ama biraz aşık olmak gibi bir şey. Yemek yiyemediğinizde huzursuz olursunuz ya. Bu da işte öyle. (...) Ama sonra sahneye çıktığınız anda her şey yoluna giriyor. Şarkı söylemeye başladığınız anda...

Ölümünden sonra Winehouse'u “bir vokalist olarak nadir sezgilere sahip, olağanüstü bir müzisyen” diyerek övgüyle anan Bennett sözlerini şöyle sürdürmüştü:

Çok hoş ve zeki bir insandı. Birlikte kayıt yaparken, duygusal ve olağanüstü bir performans sergilemişti.

İlinin caz klasiklerinden “Body and Soul” performansları, Bennett’in 2011 albümü Duets II’ye ve Winehouse’un ölümünden sonra çıkan Lioness: Hidden Treasures albümüne dahil edilmişti.

 

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU