Çaldığı uçakla pistte tur atan çocuğa pilotlar eğitim vermek istiyor

“Biz tüm pilotlar ona hayranlık duyduk”

Çocuk harekete geçmeden önceki hafta sonunu gösteri uçuşu yapacak uçaklara bakım çalışmaları yapan ekibi gözetlemekle geçirmişti (Weibo)

Eğlenmek amacıyla çaldığı iki deniz uçağını kullanan Çinli çocuğa pilotlar eğitim vermek istiyor.

South China Morning Post’un haberine göre, 13 yaşındaki çocuk uçaklardan biriyle park alanında gezindikten sonra bariyerlere çarparak 8 bin yuanlık zarara (yaklaşık 6 bin 655 TL)  yol açtı.

Kapalı devre televizyon kamerasının (CCTV) yakaladığı görüntülerde çocuğun 15 Temmuz gecesi Çin’in Cıciang eyaletinin doğusunda bulunan Taihu Gölü’ndeki hangara elektrikli bir bisikletle geldiği görülüyor.

Çocuk, hafta sonunun büyük kısmını, gösteri uçuşu yapacak SeaRey üssündeki uçaklara bakım çalışmaları yapan ekibi gözetlemekle geçirmişti.

Hangardan 450 kg ağırlığındaki deniz uçağını çıkarırken görüntülenen çocuk, daha sonra kokpite tırmanarak motoru çalıştırdı.

Uçakla havaalanında gezinmek için ilerleyen çocuk daha sonra bariyerlere çarptı ve diğer uçağa geçerek park alanında 3 tur daha attı.

Çocuğun hiçbir şeyden haberi olmayan ailesi ise, SeaRey üssünden bir ekip oğullarının verdiği hasar hakkında görüşmek için kendilerini aradığında olanı biteni öğrendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak çocuğun gözlem yeteneğini öven üssün direktörü “Biz tüm pilotlar ona hayranlık duyduk” dedi.

Direktör, çocuğun üste pilot olması için kendisini eğitmek istediğini de sözlerine ekledi.

Daha önce de hava taşıtı kaçırma girişiminde bulunan çocuklar olmuştu.

ABD polisi 2018’de de bir havaalanı pistine traktörle girdikten sonra uçak kaçıran iki çocuğu gözaltına almıştı.

Utah eyaletinin doğusundaki yetkililer de 14 ve 15 yaşlarındaki çocukların, özel bir pistten kalkış yaptıkları küçük uçakla bir ana yolun üzerinden “alçak uçuş” yaparken görüldüğünü belirtmişti.

Çocuklar uçağı Jensen yakınlarındaki bir köyden çalmış ve yaklaşık 21 kilometre uzaklıkta bulunan Vernal şehrindeki kamuya açık bir havaalanına indirmişlerdi.

    

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU