Cemil Çiçek: Siyasette adama kirlettiği testiden su içirirler

“Bu içerde de olur, ama dış politikada daha çok olur”

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek, Türkiye gündemini değerlendirirken "Siyasette adama kirlettiği testiden su içirirler" dedi.

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, bugünkü köşe yazısında Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek'le yaptığı görüşmeyi aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Taşgetiren’in ‘Siyasetin sehiv secdesi yoktur’ başlıklı yazısının bir kısmı şöyle:

Başlıktaki söz Cemil Çiçek’e ait.

“Bunu geçmişte de defalarca söyledim” dedi Suriye ile ilgili perşembe günkü yazımdan sonraki konuşmamızda.

İslami bilgilere vakıf olanlar bilir: Namaz içinde yapılması gereken bazı davranışlar yapılmadığında ya da ertelenerek yapıldığında, namaz sonunda selamdan önce “unutma secdesi” anlamında “Sehiv secdesi” yapılır. Bir tür unutmanın telafisidir bu.

Cemil Çiçek namazda mümkün olan bu tür hata tamirleri siyasette olmaz, demek istiyor. Hoş Kur’an’da bir de “Maûn suresi” vardır ki orada “Namazda namazlarından gafil olanlara yazıklar olsun” gibi bir kınama da mevcuttur. Ama Rabbin affı - keremi sonsuzdur ve Zatına karşı kusurlarda affedicidir.

Siyaset böyle değil, demek istiyor Cemil Bey. Orası kurtlar sofrası. Kurtlukta da düşeni yemek kuraldır. Gerçi diplomasi bu kurtlar sofrasını ülkeler arası işbirliğine dönüştürme sanatı olarak bilinir, ama o da arka planda hesaplaşmalar ihtiva eder.

Cemil Bey, sonra Yozgat’ta halkın söylediği bir sözü “Belki Maraş’ta da vardır” notuyla naklediyor: “Siyasette adama kirlettiği testiden su içirirler.” Sözün orijinali daha da ağır.

“Bu içerde de olur, ama dış politikada daha çok olur” diye ekliyor.

Yazının tamamını BURADAN okuyabilirsiniz.

 

Karar, Independet Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU