Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir yaptırım tehdidi Türkiye'yi haklı davasından vazgeçiremeyecek

Erdoğan, S-400 sonrası ABD'nin uygulaması muhtemel yaptırımlar ile ilgili açıklama yaptı

Fotoğraf: Reuters

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemi sonrası ABD'den gelen yaptırım açıklamaları ile ilgili değerlendirme yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının 96'ncı yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda ABD yaptırımları ve Doğu Akdeniz ile ilgili mesajlar verdi.

Erdoğan, "Örtülü veya açık hiçbir yaptırım tehdidi Türkiye'yi haklı davasından vazgeçiremeyecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı ayrıca "Türkiye, bağımsızlığına, bekasına, vatandaşlarının güvenliğine yönelik her türlü tehdidi bertaraf edecek güce ve kararlılığa sahiptir" deyip Doğu Akdeniz'deki enerji gerilimi ile ilgili de konuştu.

Son dönemde Doğu Akdeniz'de ve Suriye'nin kuzeyinde attığımız adımlar, milletimizin ve Kıbrıs Türklerinin hak, hukuk ve menfaatlerini koruma hususundaki hassasiyetimizi açıkça ortaya koymuştur. Örtülü veya açık hiçbir yaptırım tehdidi Türkiye'yi haklı davasından vazgeçiremeyecektir. Bu düşüncelerle Lozan Barış Antlaşması’nın 96'ncı yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal'i ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimizi saygı ve minnetle yad ediyorum.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU