Yüzüklerin Efendisi: Amazon Prime'ın “milyar dolarlık" yeni dizisinin ilk oyuncusu belli oldu

Yüksek bütçeli dizide J.R.R. Tolkien’in Yüzük Kardeşliği’nin öncesinde geçen yeni hikayeler işlenecek

Amazon’un 1 milyar dolar (yaklaşık 5,7 milyar TL) bütçesi olması beklenen Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Rings) dizisinin ilk oyuncusu belli oldu.

Variety dergisi “The Cry” ve “Picnic at Hanging Rock”taki rolleriyle tanınan Markella Kavenagh’ın dizide Tyra isimli karakteri canlandıracağını belirtti.

 

Markella Kavenagh - IMDb.jpg
Markella Kavenagh, Yüzüklerin Efendisi'nde Tyra karakterine hayat verecek (IMDb)

 

Yüksek bütçeli epik fantastik dizi Star Trek 4’ü yazan ekipten J.D. Payne ve Patrick McKay tarafından yazılıyor. Game of Thrones senaristi Bryan Cohman sözleşme imzalayarak birden fazla bölümü yönetmesi planlanan J.A. Bayona’yla (Jurassic World: Yıkılmış Krallık / Jurassic World: Fallen Kingdom) beraber projeye danışman olarak katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni Yüzüklerin Efendisi dizisinin detayları uzun süredir saklı tutuluyor ancak dizinin J.R.R Tolkien’in Yüzük Kardeşliği’nin öncesinde geçen yeni hikayeler işleyeceğini biliyoruz.

Yüzüklerin Efendisi dizisinin resmi Twitter hesabından iki mesaj eşliğinde bir harita fotoğrafı paylaşılmıştı. Fotoğrafta “Hepsine hükmedecek bir Yüzük, hepsini O bulacak, hepsini bir araya getirip karanlıkta birbirine bağlayacak, Gölgeler içindeki Mordor Diyarında” ve “İkinci Çağ’a hoş geldiniz” yazılıydı.

 

 

Amazon Prime’da yayımlanacak Yüzüklerin Efendisi’nin 5 sezon sürmesi bekleniyor. Dizi için bir çıkış tarihiyse henüz duyurulmadı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU