CHP lideri Kılıçdaroğlu: Kurultayı zamanında yapalım

CHP'nin Şubat 2020'de yapılması planlanan olağan kurultayının ertelenip ertelenmeyeceği ile ilgili tartışmalarda sona gelindi

Fotoğraf: AA

CHP'nin Şubat 2020'de yapılması planlanan olağan kurultayının ertelenip ertelenmeyeceği ile ilgili tartışmalarda sona gelindi.

Milliyet gazetesinden Şevket Yaman'ın haberine göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında süreci daha iyi yönetmek için  olağan kurultayın bir yıl daha ertelenmesi talepleri ile ilgili "Gerek yok arkadaşlar, kurultayı zamanında yapalım" karşılığını verdi.

Önceki gün yaklaşık üç saat süren toplantıda partinin Şubat 2020'de yapılmasi beklenen 37. olağan kurultayının takvimine ilişkin olarak görüş alışverişinde bulunuldu.

Parti Örgütü ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, toplantıda kurultay sürecine yönelik bilgi verdi.

Edinilen bilgilere göre, genel başkan yardımcıları da bu konuda söz alarak görüşlerini dile getirdi.

Bazı MYK üyeleri, yerel seçimlerin kısa süre önce tamamlandığını ve siyasette yeni bir döneme girildiğini ifade etti.

Üyelerin, “Bu nedenle sürecin daha iyi yönetilmesi adına kongre takviminin bir yıl ertelenmesi düşünülebilir” görüşünü dile getirdiği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu daha sonra bu konudaki görüşlerini beyan etti. Kılıçdaroğlu'nun "Ertelemeye gerek yok arkadaşlar. Kurultayı zamanında yapalim. Ben süreci yönetmek adına herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum" değerlendirmesini yaptığı bildirildi.

MYK'da kesin bir karar alınmamakla birlikte CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nın bir erteleme olmadan zamanında yapılması görüşü ağırlık kazandı.

Kesin takvim ağustos sonuna doğru duyurulacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU