Kürt turistler, linç girişiminin ardından Karadeniz seyahatlerini iptal etti

"Hükümete de çağrımız bu tür davranışlarda bulunan kamu yetkililerinin görevden alınmasıdır"

Fotoğraf: İHA

Diyarbakır Turizm ve Tanıtma Derneği (DTTD) Başkanı Edip Paçal, her hafta Diyarbakır ve bölgeden bin 200 turistin Karadeniz bölgesine gittiğini ancak Trabzon’da yaşanan linç girişiminden sonra bölge genelinde yaklaşık 10 bin kişinin Karadeniz seyahatlerini iptal ettiğini söyledi. Edip Paçal, mevcut durumda bölge genelinde 100 ila 120 kişinin Karadeniz’e gittiğini ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rûdaw’a konuşan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO ) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya da “Bu topraklarda bu tür provakasyonların olduğunu biliyoruz. Türkiye’yi Ortadoğu’da tamamiyle izole etmeye çalışan bir politik anlayış var. Türkiye’nin de buna karşı duyarlı olması lazım. Evet bu tür olaylar olabilir ama bu olaylara karşı gösterilecek tavır da önemlidir. Buna gerek kamu sorumluları gerekse Sivil Toplum Kuruluşları tarafından net ve karşı duruş sergilenmesi gerekiyor. Burada kamu kuruluş temsilcilerinin almış olduğu tavır bizleri rahatsız etmiştir” dedi.

Mehmet Kaya şu çağrıda bulundu:

Erbil’de gelen her kardeşimizin kendi bayraklarıyla gezmesi doğal olduğu gibi bir Türk’ün de Erbil’de rahatça gezmesi de doğaldır. Toplumun ve kamuoyunun net olarak bir tavır alması gerekiyor. Hükümete de çağrımız bu tür davranışlarda bulunan kamu yetkililerinin görevden alınmasıdır

18 Temmuz’da IKB'den gezi amacıyla Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl'e giden 50 kişilik grupta yer alan 9 Kürt üzerinde ‘Kürdistan' yazılı atkılarla fotoğraf çektirmek isterken bölgedeki bir grup tarafından linç girişimine maruz kalmıştı. Irak Kürdistan Bölgesi'nden (IKB) gelen ve linç girişimine uğrayan turistler gözaltına alınmış, haklarında soruşturma açılmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU