Beyaz Saray'da 'Türkiye'ye yaptırım' konulu toplantı

Trump, Türkiye’ye yönelik yaptırımlar konusunda karmaşık mesajlar vermişti

Fotoğraf: AP

Ankara'nın Rusya'da S-400 satın almasının ardından ABD Kongresi tarafından onaylanan CAATSA yaptırımlarını görüşmek üzere Beyaz Saray'da toplanan ABD Başkanı Donald Trump ve senatörler, Türkiye’ye uygulanacak yaptırımlarını görüştü.

Yaklaşık 1 saat 10 dakika süren görüşmede Türkiye'ye yaptırım konusunda baskı yapan Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen isimleri Lindsey Graham ve Rick Scott gibi isimler de dahil olmak üzere yaklaşık 45 senatör yer aldı.

Diğer yandan 10 senatör Trump'a bir mektup göndererek, Türkiye'ye yönelik olası yaptırımlara ilişkin Cumhuriyetçi senatörlerle yapılan özel toplantı konusundaki 'hayal kırıklığını' dile getirdi. Mektupta, "Gecikmeden yasalara uymanızı ve Türkiye'ye yaptırımlar uygulamanızı bekliyoruz" ifadeleri yer aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Türkiye ve S-400 konusunu görüşmek üzere önde gelen Cumhuriyetçi senatörleri Beyaz Saray'a davet ettiği bildirilmişti.

ABD Başkanı S-400'lerin Türkiye'ye ulaşmasının ardından olası yaptırımlar konusunda önce "Şimdilik bunu düşünmüyoruz"demiş, aynı gün içinde yaptığı ikinci açıklamada "Birçok neden dolayısıyla çok çok zor bir durum. Şu anda inceliyoruz" diye konuşmuştu.

Amerika'nın Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası (CAATSA), ABD'ye tehdit olarak görülen ülkelere  yaptırım öngörüyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU