Hayvan hakları savunucusuna Gezi eylemlerinden 6 yıl sonra terör soruşturması

Burak Özgüner: Neyle suçlandığımı, anmanın ne şekilde terörle bağlantılandırıldığını bilmiyorum ama şaşırmadım

Fotoğraf: Twitter

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin müdahalesi nedeniyle ölen ve yaralanan hayvanları gündeme getirmek için eylem yapan Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM) Koordinatörü Burak Özgüner hakkında olaylardan yaklaşık altı yıl sonra terör soruşturması açıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Soruşturmayı tesadüfen öğrendiğini dile getiren Özgüner, avukatları aracılığıyla dosyanın içeriğini öğrenmek istediğini ancak savcının, “Gizlilik kararı getireceğim” diyerek soruşturma dosyasını göstermediğini söyledi.

Artı Gerçek’ten Rıfat Doğan‘a konuşan Özgüner “Neyle suçlandığımı, anmanın ne şekilde terörle bağlantılandırıldığını bilmiyorum ama şaşırmadım” dedi.

Ne olmuştu?

Gezi Parkı eylemleri sırasında, hem Burak Özgüner’in o dönem çalıştığı kliniğe hem de başka kliniklere birçok yaralı hayvan getirilmişti. Özgüner ve arkadaşları, hayvan hakları ihlalleriyle ilgili bir rapor hazırladı ve Cenevre’deki Uluslararası Hayvan Hakları Mahkemesi’ne başvurmak için hazırlık yaptı.

Grup, mahkemeye yapacakları başvuruyu duyurmak adına 28 Eylül 2013 yılında Gezi Parkı merdivenlerinde bir basın açıklaması düzenlemek istedi ancak gruba polis müdahale etti.

Olayda Özgüner ile birlikte 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler sağlık kontrollerinin ardından serbest bırakıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU