Erdoğan ve Trump'tan Boris Johnson'a tebrik mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile eski İngiltere Başbakanı Theresa May de Johnson'u tebrik etti

İngiltere'de Muhafazakar Parti'nin liderliğine seçilip ülkenin Başbakanı olan Boris Johnson, liderler ve siyasiler tarafından tebrik edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jonhson, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve eski İngiltere Başbakanı Theresa May Twitter'dan paylaştıkları mesajlarla tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, mesajında "Birleşik Krallık'ın 77. Başbakanı olan Boris Johnson'ı tebrik ediyor, kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum. Bu yeni dönemde Türkiye-Birleşik Krallık ilişkilerinin daha da gelişeceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.


ABD Başkanı Donald Trump ise Johnson'u, "Boris Johnson'u İngiltere'nin yeni Başbakanı olduğu için tebrik ediyorum. Harika olacak" tweetiyle kutladı. 


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Boris Johnson'u tebrik ederken, Türkçe ve İngilizce paylaşım yaptı. Çavuşoğlu, "Muhafazakar Parti liderliğine seçilen Birleşik Krallık’ın yeni Başbakanı dostum Boris Johnson’u canıgönülden tebrik ediyorum." dedi. 


Muhafazakar Parti'nin eski lideri ve eski İngiltere Başbakanı Theresa May'in tebrik tweetinde "Muhafazakarların lideri seçildiği için Boris Johnson'u tebrik ediyorum. Şimdi hep birlikte, Brexit'i hayata geçirmek ve İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'i hükümetten uzak tutmak için birlikte çalışmak zorundayız. Dışarıdan da olsa desteğimi alacaksın" ifadelerrini kullandı. 

 

Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump'un kızı Ivanka Trump da Boris Johnson'u Twitter'dan tebrik etti ama Birleşik Krallık yerine Birleşik Kingston yazdı.

Trump, hatasını kısa sürede fark ederek yeni bir tweet attı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU