Google Pixel 4’un sızan fotoğrafları telefonun tepesindeki gizemli deliği gösteriyor

Radar sensörü kullanıcıların telefonlarını kontrol etmek için ellerini sallamalarına imkan tanıyabilir

Telefonun tepesinde yer alan çerçeve alışılagelmiş selfie kamerasından daha fazlasını gizliyor olabilir (Google)

Yeni Google Pixel 4’un görüntüleri olduğu iddia edilen fotoğraflar, telefonun beklenmeyen yeni bir özelliği olabileceğini gösteriyor.

Fotoğraflara bakılırsa telefon tepesindeki çok geniş ve çok sıra dışı çerçevesi haricinde genel itibariyle normal görünüyor.

Telefonlar gitgide çerçevenin tamamından kurtulmaya doğru gidiyor. Samsung ve Apple gibi şirketlerin yeni telefonları, kamerayı tutan çentikler haricinde ekran çerçevesinden neredeyse tamamen vazgeçmiş durumda. Piyasaya sürülen son Pixel telefonların bile tepelerinde yalnızca çentik bulunuyor.

 

 

Ancak yeni söylentiler gösterdi ki Google Pixel 4’un ekranının tepesinde büyük bir çerçeve yer alabilir. Ve bu çerçeve alışılagelmiş selfie kamerasından daha fazlasını gizliyor olabilir.

Telefonun tepesinde büyük oval bir delik bulunuyor. Bu delik normal bir fotoğraf kamerası ya da genellikle ekranın tepesinde yer alan diğer sensörlere uygun bir şekil gibi görünmüyor.

Bunun yerine söylentiler telefonun hareket algılama sistemi içerebileceğine işaret ediyor. Bu sistemle telefonun sahibinin nerede olduğu ve ne yaptığını tam olarak izlemek mümkün olacak. Sistem muhtemelen Google’ın Soli Projesi’nin bir parçası olarak geliştirilen teknolojiyi kullanacak. Soli Projesi, telefon hatta akıllı saat büyüklüğündeki cihazlara koyulabilecek kadar küçük radar sensörleri geliştirmeyi hedefliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Örneğin böyle bir teknoloji insanların telefonlarını dokunmadan, el hareketleri aracılığıyla kullanmasına imkan tanımak için kullanılabilir. Ya da teknoloji Apple’ın FaceID sistemine benzer şekilde görüntülemek veya kilit açmak için kullanılan yeni yöntemlere imkan tanıyabilir. FaceID sistemi kullanıcıların yüzlerini tanımlamak için görünmez ışık kullanıyor ve telefonlarının kilidini açmalarını sağlıyor.

Mevcut fotoğraflar, Google’ın, Pixel 4’un başka kaynaklardan söylenti yoluyla ortaya çıkmasındansa telefonu önceden ilan etme ve fotoğraflarını paylaşmaya karar vermesinin ardından sızdı. Ancak Google'ın ilanında telefonun önünü değil, yalnızca geniş kamera bölümünün yer aldığı arka tarafı gösterildi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU